Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Bravúrgyőzelem a címvédő ellen női vízilabdában: Magyarország-Egyesült Államok 10–9 (2–2, 3–3, 1–3, 4–1)
Ziccer 2021. július 28. 10:07

Bravúrgyőzelem a címvédő ellen női vízilabdában: Magyarország-Egyesült Államok 10–9 (2–2, 3–3, 1–3, 4–1)

Ezzel az eredménnyel a magyar női pólóválogatott be is jelentkezett az aranyéremre.

Hirdetés

Magyarország-Egyesült Államok 109 (22, 33, 13, 41)
Női vízilabdatorna, B csoport, 2. játéknap, Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
Magyarország: Magyari – Szilágyi, Vályi, Gurisatti, Szücs, Parkes, Garda – cserék: Leimeter, Gyöngyössy, Illés, Keszthelyi
Egyesült Államok: Johnson – Musselman, Fattal, Steffens, A. Fischer, M. Fischer, Williams – cserék: Seidemann, Hauschild, Haralabidis, Gilchrist, Longan
Gólszerzők: Parkes 3, Vályi, Keszthelyi 2-2, Gyöngyössy, Illés, Szilágyi 1-1, illetve Musselman 3, M. Fischer, Fattal 2-2, Steffens, Seidemann 1-1
Ötméteres: 0/0, illetve 0/0
Gól/emberelőny: 3/5, illetve 4/10.

A ráúszásnál Vályi szerezte meg a labdát, és az első magyar támadásból – egy bejátszást követően – Parkes némi szerencsével be is talált a kapuba. Az amerikaiak ezután három kapufát is lőttek, igaz, közben Garda lövése is a lécről vágódott le a másik oldalon. Négy perc elteltével sikerült egyenlítenie a címvédőnek, addig a magyar védekezés jól működött.

Küzdelemből nem volt hiány (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az ellenfél fórban csak szabálytalan gólig jutott, aztán viszont már érvényes találatot szerzett és átvette a vezetést. A negyed végéhez közeledve emberelőnyös helyzetben tudott egyenlíteni Bíró Attila együttese, egy bejátszást Gyöngyössy pofozott szépen a kapuba, a negyed 2–2-vel zárult.

A második felvonás Keszthelyi távoli bombagóljával indult, nem sokkal később pedig Vályi növelte kétgólosra a különbséget. A riválisnak érezhetően nem ízlett a magyarok kemény védekezése, a támadóidőt maximálisan kihasználva próbált érvényesülni, és egymás után szerzett két góllal egyenlített. A magyarok játékába ebben a szakaszban többször csúszott technikai hiba, de aztán Illés találatával újra előnyhöz jutottak, a nagyszünetre azonban egy amerikai gól nyomán kialakult az 5–5-ös döntetlen.

Elcsattant egy-két pofon is (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A harmadik negyed elején fórból voltak eredményesek az amerikaiak, miután két-három magyar támadás is elhalt, ami láthatóan bosszantotta Bíró Attilát a parton. A folytatásban percekig egyik csapat sem jutott el a gólig, aztán Szilágyi kapott jó labdát, találatával pedig ismét egyenlő volt az állás. A címvédőnek erre azonnal volt válasza, sőt, hamarosan ismét kétgólosra duzzadt a különbség: 6–8.

„Magyarok!” a negyedik negyed kezdete előtt (Fotók: MTI/Kovács Tamás)

Parádés negyedik negyed

A záró játékrész Parkes góljával indult, majd Vályi talált be szépen, ezzel egyenlítettek a magyarok (8–8), akiknek a következő amerikai támadást sikerült kivédekezniük. Három perccel a lefújás előtt Bíró Attila időt kért, a rivális azonban ezután hamar újabb gólt szerzett és újra vezetett 8–9-re. Keszthelyi távoli bombája újfent egyenlítést ért a magyaroknak (9–9), az amerikai csapat pedig a következő akciónál csak kapufáig jutott.

Egy perccel a lefújás előtt Parkes villant, szenzációs találatával már a magyaroknál volt az előny, az amerikaiaknak pedig erre már nem érkezett válaszuk: 10–9 ide.

Az orosz elleni döntetlennel kezdő magyarok pénteken közép-európai idő szerint 11.20 órakor a házigazda Japán legjobbjai ellen ugranak vízbe ismét.

Parkes Rebecca győztes gólját ünnepli (Fotó: MTI/Kovács Tamás

A csoport állása:

1. Egyesült Államok 4 pont/3 mérkőzés, 
2. Magyarország 3/2, 
3. Orosz Olimpiai Csapat 3/2, 
4. Kína 0/2 (24-30), 
5. Japán 0/1 (4-25)

(Nyitóképünkön Parkes Rebecca, a győztes magyar gól szerzője; fotó: MTI/Kovács Tamás)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olimpia Tokió 2020 tokiói olimpia vízilabda Amerikai Egyesült Államok magyar női vízilabda-válogatott
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés