Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 27. 12:05

Augusztusban 22-éig autóval csak a Bertalan hídon jöhet át Újszegedről

Elsejétől a Belvárosi hídon még kevesebben közlekedhetnek, mint eddig. Ha teheti, pattanjon kerékpárra, vagy használja a közösségi közlekedési eszközöket! Ha muszáj autóval járnia, akkor marad a Bertalan híd.

Hirdetés

Augusztus 1-jén, vasárnap üzemkezdettől tervezetten augusztus 22-éig lezárják a Belvárosi híd szegedi hídfőjében lévő csomópontot Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. A hídfőben átmenetileg továbbra sem működik a jelzőlámparendszer. Korlátozzák az autók, a kerékpárosok, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

A legfontosabb változás: autóval Újszegedről csak a Bertalan hídon át!

Ebben az időszakban az autósforgalom elől Újszeged irányából teljesen lezárják a Belvárosi hidat, a forgalmat a Torontál téren a Vedres utca, illetve a Népkert sor felé terelik. Újszeged felől csak a közösségi közlekedés, a hulladékszállítás és az építési forgalom hajthat fel a hídra.

Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, de a Széchenyi téri kereszteződésben, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki. Eközben a Stefániát átmenetileg lezárják a Vár utca és a Híd utca között. A Roosevelt tér felől is lezárják a jobbra, a hídra tartó irányt, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.

Mivel a hídfőben az útszegélyeken is dolgoznak, ebben az időszakban a kerékpárosokat csak járművüket tolva, gyalogosan engedik fel a híd mindkét oldalán. A gyalogosok mindkét irányban mindkét oldalon mehetnek.

Közösségi közlekedés: a trolikat terelik, illetve pótlózzák

  • Az 5-ös és a 7-es trolibuszok továbbra is a Bartók térig járnak, onnan trolipótló buszok szállítják az utasokat. A Széchenyi téren az eredeti megállóhelyükön állnak meg, és onnan egyenesen mennek fel a hídra. A 9-es és 19-es trolivonalokat továbbra is terelik, ideiglenes megállójuk ahogy most is, a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. Ez azt jelenti, hogy nem érintik a Széchenyi tér és a Múzeum megállóhelyeket. A vissza irányok megállói viszont továbbra sem változnak.
  • A 60, 60Y, 67, 67Y, 70, 71, 71A, 72 és 72A jelű buszjáratok Újszeged irányában ismét az eredeti Széchenyi tér, Kelemen utca megállóhelyükön állnak meg.

Mit csinálnak most az Oskola utcában?

A vízvezeték-rekonstrukció folytatódik, illetve az épületek lábazatszigetelésén dolgoznak.

Az Oskola utcában, a Híd utcán és a Stefánián zajló munkálatok a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem (TOP-6.4.1-16-SG1-2018-00002) projekt Belváros alprojektjének részei. A teljes projekt fejlesztései összesen négy alprojektben, hat városrészben valósulnak meg, ebben a belváros a záró fejezet. A teljes projektből három alprojektben 2021 tavaszára lezárult a kivitelezés (Baktó, Petőfitelep, Újszeged, Tarján, Északi városrész). A teljes projektben 1 milliárd 430 millió forint európai uniós forrást használ fel a szegedi önkormányzat, saját forrásból pedig 763 millió forintot költ a hat városrészben megvalósuló fejlesztésekre. Ebben az alprojektben a kivitelező a Délút Kft., amely a közbeszerzési eljáráson bruttó 982 millió forint értékben nyerte el a munkát. Az uniós támogatás összege a kivitelezésre ebben az alprojektben: 504 millió forint, az önkormányzati támogatás összege 478 millió forint.

A projekten kívül, az önkormányzat Vízügyi Építési Alapjának terhére megújul az Oskola utca – Stefánia – Színház körforgalomig az ivóvíz-gerinchálózat bruttó 223 millió forint értékben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: átépítés Belvárosi híd Bertalan híd felújítás Híd utca Oskola utca terelés útépítés útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés