Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. július 27. 10:56

Muzsikáló Udvar: öt pazar este a városháza udvarán

Kamarazene, ketten a jelen és a jövő magyar jazzénekesnői közül, az egyik legnagyobb magyar hegedűművész öröksége, Désék és az irodalom, Fool Moon Tarján Zsófival és BKZ-val, irány a Széchenyi tér! Jegyek az IH-ban kaphatók!

Hirdetés

Öt este, amikor a szegedi városháza romantikus udvara megtelik zenével, egy kis irodalommal, sőt idén egy képzőművészeti kiállítás is kapcsolódik a rendezvénysorozathoz is: mindegyik estére megéri elmenni, íme a műsor.

  • A hangversenyek sora ma, kedden este Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek koncertjével indul. Színpadra lép a Szegedi Szimfonikus Zenekar Fúvósötöse, a Giovani Artisti Vonósnégyes és a Tisza Kvintett, szólót játszik Somogyi Júlia fuvolaművész.
  • Július 30-án a Deák Big Band az ősszel megjelenő On the Sunny Side of the street címet viselő lemezének anyagából játszik koncertjén. Az est vendégeinek – Szirtes Edina Mókusnak, Tabatabai Nejad Flórának és Frankie Látónak – köszönhetően extra produkciókra és meglepetésekre is számíthatnak.
  • Hubay Jenő elsőszülött gyermekének 1898-ban komponálta a Gyermekjelenetek hegedűre és zongorára című ciklusát, amely egy kisfiú napját meséli el ébredéstől az álomig tíz tételben. M. Kakuk Móni 2018-ban minden tétel címe alapján írt egy novellisztikus meseszakaszt, amelyeket Császár Angela olvas föl. Véber Noémi festőművész szegedi tanítványai illusztrációkat is készítettek a műhöz, amelyekből kiállítás rendeznek az augusztus 1-jei előadáshoz kapcsolódva. A darabot Szecsődi Ferenc és Sztathatosz Sebestyén hegedűművészek, valamint Benedekfi István zongoraművész tolmácsolásában hallhatják.
  • Augusztus 3-án a Pár-beszéd című zenés irodalmi esten a Szegedért Emlékéremmel idén kitüntetett Grecsó Krisztián válogat friss – többek között szegedi tárgyú – írásaiból. A prózákra Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak.
  • Több mint egy évtizede a városházi nyári koncertek visszatérő vendége a szegedi Fool Moon, a pop-a cappella műfaj legnépszerűbb hazai képviselője. A csapat augusztus 5-én mutatja be Maradunk című produkcióját, amelyen a Honeybeast két tagját, Tarján Zsófiát és Bencsik-Kovács Zoltánt is vendégül látják.

A jegyeket az IH Rendezvényközpontban tudják megvásárolni, de akár online is megvehetik a belépőiket.

A Muzsikáló Udvart először 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szervezték meg Vaszy Viktor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a kiváló akusztikájú, 250–300 főt befogadó helyszínen, a nagyszabású produkciók mellett, másfajta programokat, kamaraelőadásokat is kínáljanak a nézőknek.

Nyitóképünk Iványi Aurél illusztrációja, egy korábbi Muzsikáló Udvarban tartott előadáson készült

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deák Big Band Dés László Fool Moon Frankie Látó Grecsó Krisztián Honeybeast irodalom koncert Muzsikáló udvar Szecsődi Ferenc Szegedi Szimfonikus Zenekar Szirtes Edina Mókus Tarjáni Zsófi IH Rendezvényközpont
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés