Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 27. 06:43

Harmadfokú hőségriadó, kezdődő parlagfűszezonnal, afrikai porral

Nem érdemes mostanában autót mosni, és nem nagyon érdemes kimozdulni otthonról sem. Ha dolgozni kell menni, az persze más.

Hirdetés

Órákon át harminchat fok lesz a levegő a hőmérséklete. Ez a mai napi maximum, és mivel ilyen kitartóan meleg lesz, még este nyolc után, sötétedés környékén is harmincegy fok lesz, nem csoda, hogy harmadfokú a hőségriadó Szegeden – reggel, amikor ezt a néhány mondatot írom, huszonkét fok, van elvileg. Délután egy kicsit ugyan beborul az ég, de esőre semmi esély, porviharra sokkal inkább. Egy újabb nagy adag afrikai por sodródik ugyanis fölénk. A szél délnyugati jellegű lesz egész nap, apró kitérésekkel, délután egészen felerősödik.

Ne csodálkozzanak hát, hogy a levegőminőség olyan, amilyen: a mi szálló porunkból is van bőséggel, de ehhez most még utánpótlás is jön.

Az allergiaszezon szintet lép: elkezdik a parlagfüvek is szórni a magjaikat, eddig sem volt egyszerű az allergiások élete, most pláne nem lesz az.

Vigyázzanak nagyon ebben a hőségben, (ásvány)víz nélkül egy lépest se tegyenek meg, és továbbra is javasoljuk az esernyők használatát is, árnyékoljanak vele maguknak!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő hőség hőségriadó kánikula napsütés nyár szél időjárás meteorológia Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés