Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 25. 16:32

LMP: beismeréssel érne fel a Fidesz bizottsági távolmaradása a Pegasus-ügyben

A lehallgatási botrányt a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálhatná, aminek ülését rendre blokkolják a fideszes tagok, ha a téma kellemetlen a pártnak és a kormáénynak.

Hirdetés

Az LMP szerint a kormány felelősségének beismerésével érne fel, ha a Fidesz nem venne részt hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a Pegasus izraeli kémprogram használatát tárgyaló ülésén. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a Facebookon is közvetített vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta:

az ellenzék azért kezdeményezte a parlamenti testület összehívását, hogy kiderüljön, kik és milyen célból használták a kémszoftvert az elmúlt években több száz magyar állampolgár, köztük független újságírók, ellenzéki politikusok, közéleti szereplők lehallgatására.

A kabinetnek ezen a bizottsági ülésen választ kell adnia arra, hogy a magyar szakszolgálatok megvásárolták és használták-e a Pegasus kémszoftvert.

Az ellenzék választ vár arra is, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter vagy valamely elődje adott-e engedélyt a program használatára; Orbán Viktor miniszterelnök pedig tudott-e a tömeges megfigyelésről - mondta Kanász-Nagy Máté.

Azt is tudni szeretnék, hogy jelenleg is folynak-e lehallgatások a kémszoftverrel.


* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kanász-Nagy Máté lehallgatás LMP megfigyelés Orbán Viktor Orbán-kormány Pegasus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés