Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. július 25. 14:47

Ezüstérmes a párbajtőröző Siklósi Gergely Tokióban – VIDEÓ

A pályafutása első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói ötkarikás játékokon.

Hirdetés

A BHSE 23 éves, világranglista-vezető, világbajnoki címvédő vívója a helyi idő szerint esti döntőben 15–10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól.

Siklósi nem kezdte jól a találkozót, francia ellenfele 3–0-ra vezetett, amikor a magyar párbajtőröző megkezdte a felzárkózást. Ez viszont olyan jól sikerült, hogy 5–6-ra átvette a vezetést. Ezután azonban Cannone fordítani tudott. 

A francia versenyző kritikus pillanatokban, már vert helyzetből többször is együttes találatot tudott elérni, ez is hozzájárult ahhoz, hogy 6–6 és 7–6 után Siklósi nem tudott ismét fordítani.

Cannone végül öt találatnyi előnyt harcolt ki magának, 14–9-re vezetett. Siklósi még feljött 14–10-re, de a francia párbajtőrzöző bevitte a 15. találatot, így ő lett az olimpiai bajnok.

A tapolcai születésű Siklósi Gergely a kardozó Szilágyi Áron szombati győzelme után a tokiói magyar küldöttség második dobogós helyét szerezte.

(Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Tokió 2020 tokiói olimpia férfi párbajtőr Siklósi Gergely
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés