Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. július 25. 13:16

Sárosi Laura vereséggel kezdett Tokióban

A szegedi tollaslabdázó a thaiföldi Intanon Ratchanoktól kapott ki simán, két játszmában.

Hirdetés

A világranglistán 74. Sárosi Laura a rangsorban 6. Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, aki 2013-ban minden idők legfiatalabb világbajnoka lett női egyesben. Ezt megelőzően nem találkoztak még egymással.

A korábbi világelső Intanon kezdte jobban a találkozót, gyors lábmunkájával és precíz ütéseivel ötpontos előnyre tett szert (8–3). A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és bár Sárosi több labdamenetet is hosszúra tudott nyújtani, az ötödik kiemelt thaiföldi tollaslabdázó magabiztos játékkal 13 perc alatt 21–5-re megnyerte a szettet.

Sárosi mindössze 5 pontot tudott elérni. Intanon egymás után 10-szer is eredményes tudott lenni a játszma során, amit Sárosi nem tudott megtörni.

A szegedi versenyző a második játszmában sem talált fogást ellenfelén, igaz, valamivel javult a játéka: Sárosi 5–4-re is vezetett, sőt, a mérkőzés leghosszabb, több bravúros ütést is tartalmazó labdamenetét is megnyerte. 7–7 után viszont ismét el tudott lépni Intanon (11–7), és a második játszma második fele is simábban alakult az első részénél. Sárosi ezt is elveszítette, méghozzá 21–10-re. A thaiföldi ebben a játszmában is képes volt egy 8–0-ás sorozatra, míg Sárosi az egész meccsen csupán egy alkalommal tudott egymás után két játékot megnyerni.

Intanon a klasszisát érvényesítve a szettet 17 perc, a mérkőzést fél óra alatt zárta le.

A szegedi Tisza Tollas SE versenyzője, Sárosi – aki a magyar tollaslabdázók közül elsőként második olimpiáján vesz részt – kedden a malajziai Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja.

Sárosi Laura korábban azt nyilatkozta, szeretne elsőként mérkőzést nyerni olimpián a magyar tollaslabdázásnak.

Tokió 2020, tollaslabd, nők, N csoport:
Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.)–Sárosi Laura 2–0 (21–5, 21–10)

(Fotó: AFP/Pedro Pardo)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Sárosi Laura Tokió 2020 tokiói olimpia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés