Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 24. 11:56

Az MSZP munkaviszonyként ismerné el az otthoni ápolást és gondozást

Az ápolási díjat a minimálbér szintjére emelnék.

Hirdetés

Nyugdíjra jogosító munkaviszonyként ismeri el a családon belüli tartós ápolást és gondozást az MSZP, ha kormányra jut jövőre – mondta a szocialisták országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje valódi esélyt és segítséget kínál az időseknek, nyugdíjasoknak azzal, hogy a kiváltságos kevesekkel szemben a társadalom többségét képviseli majd, és felszámolja a legnagyobb igazságtalanságokat.

Elmondta: kiemelten fejlesztenék a tartós ápolás és gondozás rendszerét, elsősorban a családon belüli ápolás feltételeinek és finanszírozásának megoldásával.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, az ápolási díjat a minimálbér szintjére emelnék minden ellátásra szoruló csoport esetében, vagyis az egyformán vonatkozna a gyerekeket és idős embereket ellátókra.

Az MSZP emellett olyan átfogó biztosítási rendszert is felépítene, amely közfinanszírozásból lehetővé tenné az ápolási-gondozási szolgáltatások igénybevételét – tette hozzá a szocialista politikus.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bangóné Borbély Ildikó MSZP
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés