Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Mozizgatunk: Zuhanunk a floridai paradicsomon keresztül a fészekbe, mert ez egy végtelen történet Archerrel és a nehéz sorsú fitnesszinfluenszerrel
Művház 2021. július 21. 22:30

Mozizgatunk: Zuhanunk a floridai paradicsomon keresztül a fészekbe, mert ez egy végtelen történet Archerrel és a nehéz sorsú fitnesszinfluenszerrel

Gedzo és Kovács M. Norbert ezen a héten is filmekről okoskodnak.

Hirdetés

Viggo Mortensen írta, rendezte és főszereplőként is játszik a Zuhanás című filmben, aminek  aminek a másik meghatározó szereplője Lance Henriksen, aki az elmúlt 50 évben 260 creditet szedett össze a IMDb-n, ami – maradjunk annyiban, hogy – rohadt sok. A film pedig nagyon érdekes, tele van homofób és anti-PC poénokkal, és egyéb zavarba ejtő dolgokkal. Minimum egyszer érdemes megnézni, pláne, mivel a filmben Laura Linney és a kultrendező, David Cronenberg is játszik.

Megnéztük Jim Jarmusch Florida, a paradicsom című filmjét, ami 1984-es, magyarokról szól, és az egyik főszereplője Bálint Eszter, aki kevés filmben játszott, viszont azokat szinte egytől egyig kultrendező rendezte.

Aztán beszélünk A fészek című filmről, aminek Jude Law az egyik főszereplője, és kiderült, hogy Gedzo még soha nem látta a nyolcvanas évek szuperkultikus gyerek/családi filmjét, a Végtelen történetet, aminek kapcsán Giorgio Moroderről is sokat beszélünk, vagyis beszélek, mert Giorgio Moroder a huszadik század második felének egyik legfontosabb könnyűzenei alkotója.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Negyedik rész · 2021.07.21.

Mindezeken túl pedig a svéd-lengyel Sweat című filmről is beszélünk, ami egy fitnesszinfluenszer életét mutatja be, aki a magánletét 600 ezer követőjével éli, tehát: nincs magánélete. A film a 2020-as cannes-i filmesztivál egyik legvitatottabb filmje volt, Magnus von Horn filmje az egyik legerősebb alkotás, amit idén eddig láttunk.

Sőt, az Archer című animációs sorozatról is beszélgetünk, vagyis elmondjuk elmondjuk, hogy miért imádjuk, felidézve néhány kedvenc jelenetünket és karakterünket.

És persze a heti akutális moziműsorokat is megbeszéljük, valamint hogy mit láthatunk ezekből a Belvárosi Moziban és a Cinema Cityben.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés