Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 21. 15:21

Kicsiben nagyok – szintet lépett az ellátás a szegedi Odú Központban

Képriport
Hat év alatti gyerekek korai fejlesztésével foglalkozik tizenkilenc éve az Odú Központ a Gáspár Zoltán utcai intézményben. Feladatuk még ennél is összetettebb és tiszteletet parancsolóbb.

Eltérő fejlődésmenetű gyerekek teljes fejlesztő és terápiás ellátását biztosítja a szegedi Odú Központ, akik mindemellett támogatják az ilyen gyereket nevelő családok társadalmi befogadását és beilleszkedését, és nevelési tanácsadással és a logopédiai ellátással is segítenek.

Az Odú csatlakozott egy Gyerekút elnevezésű uniós programba, ami az iskoláskor előtti eltérő, megkésett fejlődésű gyerekek és családjaik hatékonyabb ellátását szolgálja.

A szegedi projektzárón Kereki Judit, a Gyerekút projekt szakmai vezetője bemutatta és átadta azokat a nemrégiben kifejlesztett és megírt módszertani anyagokat valamint kézikönyveket, aminek segítségével a mainál is magasabb színvonalon végezhetik el az eltérő fejlődésmenetű gyerekek teljes körű vizsgálatát, szűrővizsgálataikat és terápiájukat.

A projektzáróval egybekötött sajtótájékoztatón jelen volt Magyar Adél, az Odú Központot fenntartó KORINTA Alapítvány elnöke és Futó Gabriella, az Odú Központ intézményvezetője. Ők ketten is arról beszéltek, hogy a nem annyira zárásnak, mint inkább egy új szakmai út nyitányának érzik a mai napot. Jelezték, olyan protokollokat és irányelveket határoznak meg a most csomagban megkapott szakkönyvek, amik a szakmai előrelépés garanciái.

A szegedi Odú Központ helyi jelentőségéről sokat elmond, hogy évente százharminc gyerek ellátását biztosítja, többségüket korai fejlesztéssel segítik.

A kézműves- és zenés foglalkozások is segítik a gyerekek fejlesztését. Nyitóképünkre vagy ide kattintva nézze meg Iványi Aurél fotóit!

A szegedi önkormányzat több úton is segíti az Odú Központ munkáját: tavaly az önkormányzati ifjúsági keretből 300 ezer forintot kapott a központ, amit a Szegedi Sport és Fürdők Kft. uszodai használattal támogat. Az önkormányzati óvodákon és bölcsődéken keresztül 1 millió 648 ezer forint jutott nekik utazótanári és korai fejlesztő ellátásra. Az intézmény családi nappal ünnepelte a projektzárást, amin részt vett Tóth Károly, a városrész önkormányzati képviselője is.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Odú Központ KORINTA Alapítvány korai fejlesztés Tóth Károly Futó Gabriella Gyerekút program Kereki Judit Magyar Adél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés