Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem lesz rózsás a helyzet, de utána igen: cserélik az ivóvízvezetéket a Rózsa utcában
Szegeden 2021. július 21. 12:53

Nem lesz rózsás a helyzet, de utána igen: cserélik az ivóvízvezetéket a Rózsa utcában

Az ivóvíz-gerinchálózat felújítása miatt november közepéig dolgoznak a szegedi Rózsa utcában. Jó hír a környéken élőknek és az arra közlekedőknek, hogy az új gerincvezeték lefektetése után újraaszfaltozzák az utcát. Soroljuk a változásokat és a tudnivalókat.

A munkák a következő hétfőn, július 26-án kezdődnek, és várhatóan november közepéig tartanak. Összköltsége eléri a 250 millió forintot

– mondta a helyszínen, szerdán délelőtt Tóth Károly, a városrész önkormányzati képviselője.

Félpályás útlezárással kell számolniuk a József Attila sugárút és a Csongrádi sugárút között az autósoknak és a bicikliseknek, akiket arra kérnek, hogy a jelzett időszakban a Rózsa utca helyett inkább a Kecskeméti utcát használják. 21-es buszok július 26-ától kihagyják a Rózsa utcai megállókat, erre a tömegközlekedést használóknak figyelniük kell.

A jó minőségű ivóvíz biztosítása egy önkormányzat egyik legfontosabb feladata, ezt szolgálja a mostani fejlesztés is – jelezte a képviselő. Mindehhez hozzátette, ideiglenes vízvezeték kiépítésével oldják meg az ott élők vízellátását az előttünk álló hónapokban. Remélhetőleg ez kevés kellemetlenséggel jár.

Tóth Károly: Ideiglenes vízvezeték kiépítésével oldjuk meg a vízellátást! (fotók: Iványi Aurél)

A munkát a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából alvállalkozó, a HÉB Hungária Építő és Befektetési Kft. végzi nyíltárkos és útfúrásos technológiával. A kivitelező szakaszosan dolgozik majd, a Csongrádi sugárút felől kezdik az építkezést.

Jó hír a környéken élőknek és az arra közlekedőknek, hogy az új gerincvezeték lefektetése után újraaszfaltozzák a Rózsa utcát.

Az eddig megszokott forgalmi rend várhatóan november közepére áll helyre a Rózsa utcában.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás építkezés felújítás forgalmirend-változás ivóvízhálózat Rózsa utca szegedi önkormányzat Tóth Károly

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés