Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 20. 19:30

Franciaország elnökének és az Európai Tanács elnökének a telefonszáma is ott van a Pegasus-listán

A Süddeutsche Zeitung arról ír, Emmanuel Macron és Charles Michel is megfigyelésre szántak között van. Macron mellett egy király és tizenhárom másik kormányfő, államfő telefonszáma is szerepel az adatbázisban.

A Süddeutsche hangsúlyozza, arra egyelőre még nincs bizonyíték, hogy le is hallgatták őket ezzel a kémszoftverrel, de az biztos, hogy célszemélyek voltak mindannyian.

Közben a The Washington Post is közöl egy listát, ezen rajta van VI. Mohamed, Marokkó királya. Ami azért különösen érdekes, mert Marokkó megvette a Pegasust. Az amerikaiak aláhúzzák, a megnevezett politikusok telefonjait nem vizsgálták meg, azaz nem tudni, hogy valóban feltörték-e és megfigyelték-e őket, vagy csak potenciális célpontok voltak.

A Pegasust készítő NSO vitatja, hogy 50 ezer nevet tartalmazó lista valóban a programmal megfigyeltek vagy megfigyelésre szántak telefonszámait tartalmazná ötven országból. A Washington Post hatvanhét telefonról ír, ebből harminchét készüléknél bizonyítható, hogy futott rajta a kémszoftver.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Charles Michel Emmanuel Macron Európai Tanács Franciaország Izrael kémprogram lehallgatás Pegasus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés