Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Dobrev Klára: Az unió vezetői szigorúan számoltassák el a magyar kormányt saját állampolgárai megfigyelése miatt
Túl a városon 2021. július 20. 14:03

Dobrev Klára: Az unió vezetői szigorúan számoltassák el a magyar kormányt saját állampolgárai megfigyelése miatt

A párt miniszterelnök-jelöltje az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökeinek írt levelet a Pegasus-ügy kapcsán.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az Európai Unió vezetőit, hogy vizsgálják ki, az elmúlt években kik, milyen céllal és kiket érintően használták a Pegasus kémszoftvert – mondta az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára elmondta, hogy levélben fordult az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökéhez, és azt is kérte tőlük, hogy szigorúan számoltassák el a magyar kormányt saját állampolgárai megfigyeléséről a kabinet elleni jogállamisági eljárás keretében. Példátlan, hogy Európa szívében van egy kormány, amely a saját állampolgárait, újságírókat, politikusokat, ügyvédeket törvénytelenül megfigyeli – mondta Dobrev, aki szerint az elmúlt napokban kirobbant Pegasus-botrány rávilágít arra, hogy Orbán Viktor már rég nem demokrata, rég nem európai és az országot is megpróbálja diktatúrákban látott módszerekkel vezetni.

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy miniszterelnök-jelöltként feladatának érzi, hogy megvédje a magyar embereket „a zsarnoki Orbán-diktatúrától”.

A DK politikusának rövid videóját itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Pegasus
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés