Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hadházy Ákos: Ellenzéki képviselőként beszélni kell a Pegasus-ügyről, hogy mindenkihez eljusson
Szegeden 2021. július 20. 12:10

Hadházy Ákos: Ellenzéki képviselőként beszélni kell a Pegasus-ügyről, hogy mindenkihez eljusson

Az országgyűlési képviselő szerint az is beszédes, hogy a kormány érdemben nem is védekezett azután, hogy kipattant a megfigyelési botrány. Hadházy Ákos erről Szegeden beszélt, ahol Mihálik Edvinnel tartott közös sajtótájékoztatóján az SZTE-vel kapcsolatos botrányokról is beszéltek.

Annak ellenére, hogy a kormány szinte minden jogot elvett az ellenzéki országgyűlési képviselőktől, hogy azok képviselni tudják választóikat, tájékozódjanak, mégis mindent meg kell tenni azért, hogy a Pegasus-ügy ne süllyedjen el és mindenki értesüljön róla. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Magyar Ede téren Mihálik Edvinnel, az előválasztáson Csongrád-Csanád megye 2-es választókerületében induló momentumos jelölttel közösen megtartott sajtótájékoztatóján azt is mondta,

„amikor ilyen híreket hallunk, akkor valójában nem hallottunk új híreket. Eddig is tudtuk, hogy lehallgatnak minket. Ami viszont mégis fontos és újdonság, hogy erre most bizonyítékok is vannak. Nagyon fontosnak tartom, hogy ebből senki ne azt a következtetést vonja le, hogy most már csendben kell maradni és ezután még kevésbé beszéljünk a kormány bűneiről. Ennek az ügynek az a tanulsága, hogy újra kiderült az is, a kormány nagyon fél. Ilyen dolgot csak nagyon gyáva hatalmak szoktat csinálni, aki félnek a felelősségre vonástól, a hatalom elvesztésétől.”

Hadházy Ákos arról is mondta, érzi az ellenzék, hogy nem szabad csendben maradni, demonstrálni kell, mindent meg kell tenni azt, hogy minél több emberhez eljusson ez a hír.

„Egy nyomásgyakorlásnak, demonstrációnak akkor van eredménye, ha sokan vesznek részt benne. Magyarországon viszont sajnos van egy olyan téves képzet ellenzéki körökben, hogy nincs értelme kimenni az utcára, nincs értelme tiltakozni, mert úgysem történik semmi. Ez nem igaz. Nagyon remélem, hogy ebben az ügyben is lesznek tiltakozások. Nem hiszem, hogy ezt az ügyet is csendben lehet nézni.”

Hadházy Ákos hangsúlyozta Orbán Viktor fél a tüntetésektől, retteg a kormány attól, hogy a magyarok egyszerre, hangosan elmondják a véleményüket.

A sajtótájékoztatón Mihálik Edvin előválasztási képviselőjelölt, Zöld város programért felelős tanácsnok szegedi egyetemi ügyekről beszélt. Arra emlékeztette a szegedieket, hogy Nemesi Pál korábbi bukott fideszes polgármesterjelölt, jelenleg kormánybiztosként „dolgozó” milliárdos újítja fel az egyetem jogi karának Tisza Lajos körúti épületét, amelyre előbb közel 1 milliárd 700 millió forintot nyert el, majd ezt még megtoldották kétszázmillió forinttal. Mihálik szintén beszélt az egyetem takarítási botrányáról, itt 750 millió forintot fizetnek ki egy a szegedi Fideszhez közeli vállalkozó cégének úgy, hogy közben a munkát korábban végző vállalkozásnak kevesebb mint a harmadáért kellett korábban ugyanazt elvégeznie.

(fotók: Szabó Luca)

A szegedi ügyek kapcsán Hadházy Ákos azt jegyezte meg, hogy Nemesi Pál kormánybiztos indulása az állami pályázatokon nemcsak hogy összeférhetetlen, de jogi, erkölcsileg is megkérdőjelezhető. Nemesi Pálnak szerinte el kellene dönteni, pénzt akar keresni, vagy a közt akarja szolgálni.

Hadházy egyúttal a szegediek figyelmébe ajánlotta Mihálik Edvint, azt mondta, szavazzanak rá az előválasztáson.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előválasztás Ferroép Hadházy Ákos kémprogram lehallgatás Magyar Ede tér Mihálik Edvin Momentum Nemesi Pál okostelefon Pegasus SZTE ÁJTK választás 2022

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés