Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 19. 14:08

Szijjártó Péter: Nincsen tudomásunk ilyen típusú adatgyűjtésről

A külgazdasági és külügyminiszter a kormány nevében válaszolt a Pegasus-üggyel kapcsolatosan. Megkérdezte az Információs Hivatalt is, de senki nem tud semmiről.

Hirdetés

A V4-találkozó zajlik éppen Komáromban, ahol sajtótájékoztatón érdezték Szijjártó Pétert a lehallgatási botránnyal kapcsolatosan. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy „A vélelmezett adatgyűjtésről semmilyen tudomással nem rendelkezem.”

Szijjártó állítása szerint megkérdezte a felügyelete alá tartozó Információs Hivatalt, akik arról tájékoztatták, hogy „semmifajta együttműködést ebben az ügyben nem folytattak sem az izraeli, sem más titkosszolgálatokkal”. A Pegasus kémszoftverről azt mondta, hogy a „szóban forgó technikai eszközt, nevezzük szoftvernek” nem használja az Információs Hivatal, és azzal kapcsolatosan „semmifajta megállapodást nem kötött”.

A 444 szerint arra a kérdésre, hogy bár az általa felügyelt hivatal nem végzett ilyen adatgyűjtést, más kormányzati szerv végzett-e, és hogy kinek állhat érdekében Magyarországon megfigyelni és hónapokon keresztül lehallgatni kormánykritikus szereplőket, Szijjártó Péter azt mondta:

„Találgatásokba nem szeretnék belemenni, és ha azt mondom, hogy nincsen tudomásom, akkor kormányzati álláspontot közlök, tehát nincsen tudomásunk – ha így jobban tetszik – ilyen típusú adatgyűjtésről.”

Pár órával korábban Novák Katalin családügyi minisztert kérdezte az ATV főmunkatársa, ő akkor még azt mondta, hogy sajtóhírekkel nem foglalkozik, jelentsen is ez bármit.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Pegasus
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés