Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 19. 08:55 Forrás: Szeged Televízió

Sokkal tudatosabbak is lehetnénk az üvegvisszaváltásban

Manapság már kevés üveg palackot váltanak vissza az emberek, pedig az üzleteknek kötelező lenne visszavenni. Többségük a kukában végzi, de ez sem okozna problémát a hulladékgazdálkodásban, ha szelektíven gyűjtenénk. A hulladéküveg ugyanis jól eladható, könnyen újrahasznosítható anyag.

Hirdetés

Évente több mint egymilliárd PET-palack kerül a szemétbe. A jól hasznosítható műanyagok és a végtelenszer hasznosítható alumíniumdobozok körülbelül kétharmada végzi most lerakóban, égetőben vagy a természetben. De az üvegpalackok újrahasznosítási aránya is elkeserítően rossz. Pedig egy üveget akár hússzor is újra lehetne tölteni.

Minden üzletben csak olyan üveget vesznek vissza, amit ők is árulnak. A visszaváltással sem a boltok sem a gyártók nemigen szeretnek bajlódni. A nagyobb borászatok csak új üveggel dolgoznak. Azt mondják, a régit nem lehet tökéletesen kimosni, és a mosás egyébként is terheli a környezetet. A sörösöknél jobb a helyzet.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: környezetvédelem Makrai László Szeged Televízió Szegedi Híradó Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtés üveg üvegvisszaváltás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés