Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Akkor most kikeltek, de egyszerre! Adták ki a feladatot a fiókáiknak a rózsás flamingók
Színes 2021. július 18. 15:11 Forrás: MTI

Akkor most kikeltek, de egyszerre! Adták ki a feladatot a fiókáiknak a rózsás flamingók

Néhány nap alatt húsz flamingó kelt ki a budapesti állatkertben.

Hirdetés

Az első rózsás flamingófióka július 6-án kelt ki a tojásból. Azóta húszra nőtt a számuk, és hamarosan újabbak kikelése is várható.

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik nevezetes látványossága a rózsásflamingó-kolónia, amely jelenleg több mint százötven egyedből áll. Európában ez az egyik legjobban szaporodó rózsás flamingó csapat, évről évre 15–20 fióka szokott kikelni és felcseperedni.

A frissen kikelt fiókák alig nagyobbak a naposcsibéknél. Testüket ebben a korban még jellegzetes, pihés toll fedi, csőrük és lábaik pedig kezdetben rózsaszínűek, de egyhetes-tíznapos korukra a rózsaszín feketére vált.

Az elkövetkező hetekben a fiókák növekedése és fejlődése mellett azt is meg lehet majd figyelni, hogy egy idő után a kolónia felnőtt tagjai az összes fiókát egy csoportba terelik, akikre így sokkal könnyebben tudnak egyesült erővel vigyázni.

A flamingók hat faja közül a budapesti állatkertben is látható rózsás flamingók a legnagyobb termetűek. Afrika számos vidékén, Dél- és Délnyugat-Ázsiában, valamint Dél-Európában őshonosak, de nagy ritkán még a Kárpát-medencében is előfordulhatnak vadon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rózsás flamingó Fővárosi Állat- és Növénykert
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés