Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 18. 09:52

A kegyúr kegye – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

A Covid-19 védőoltással kapcsolatos kormányzati komédia újabb felvonása kezdődött meg pénteken, amikor Orbán Viktor a szokásos reggeli szózatában bejelentette: 2021. augusztus 1-jétől kérhető a harmadik koronavírus elleni védőoltás! Igazából tragédiát kellett volna írnom, mert ami itt folyik, az ez a műfaj, több mint 30 ezer áldozattal, kórház kiürítésekkel, elmaradt műtétetekkel, agyonhajszolt és kimerült – közben egy új törvénnyel röghöz kötött – egészségügyi dolgozókkal, tele hazugsággal, lopással, és minden létező bűnnel, ami itt elkövethető volt.

És ennek még nincs vége! A Porondmester új szereposztást írt: ő a jófiú, a kegyúr, aki most éppen kegyeskedik megérteni az életet, de azért nem tagadta meg önmagát:

  • „a WHO is bizonytalan...
  • félni nem kell a harmadik oltástól...
  • egyik vélemény szerint kell, a másik szerint nem...
  • máshol nincs ilyen... (az Egyesült Arab Emirátusokban és Bahreinben is ez történik, csak meg kellett volna kérdeznie Mészáros Lőrinc haverját, aki gyakran jár oda)
  • a háziorvos dönt...
  • nem tudjuk átvállalni a felelősséget...
  • a politikus nem tudja ezt eldönteni!”

Így folyik a szó miniszterelnökből, az sem zavarja, hogy két héttel, egy héttel ezelőtt teljesen mást mondott, és hogy a szakmai szervezetek politikai nyomásra mondták ki a kínai vakcina hatásosságát.

Majd az egészet ráönti a háziorvosokra: nekik kell felhívni a betegeket – nemcsak a Sinopharmmal oltottakat, hanem mindenkit –, nekik kell megszervezni az oltóanyag megrendelését, és tárolását, és természetesen a vakcinát is beadni... De egyébként is kaptak egy oklevelet, jól meg lettek és vannak fizetve...

Ezt mondja most a jófiú!

Hogy Duda Ernő, Rusvai Miklós, Boldogkői Zsolt, és más nem lakáj virológusok már hónapok óta javasolják ezt a megoldást, arról szó sincs! Hogy külön Facebook-csoport alakult azokból, akiknek két Sinopharm-vakcina beadása után sem alakult ki védettségük, ezt tesztekkel is bizonyították (magam is tagja vagyok a csoportnak), és folyamatosan követeltük a harmadik oltást (és nem Sinopharmmal!), arról sem esik szó.

Magam március 2-án és 30-án kaptam meg a kínai vakcinát, majd miután négy hét elteltével is negatív volt a védettségi tesztem, névvel, címmel és TAJ-számmal beazonosíthatón – a teszteket kibocsátó labor megnevezésével – írtam levelet Müller Cecilíának és Merkely Bélának, azok azt válaszolták, hogy igenis van védettségem, és hogy a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé a harmadik vakcina megadását... Ez alatt sorra haltak az emberek!

Eközben Romániában minden különösebb bürokrácia nélkül adták az uniós állampolgároknak a Pfizer-vakcinát, köztük az odautazó magyar állampolgároknak is. Mi meg ajándékozgattuk a vakcinákat másoknak, de a „nemzeti kormány” ezt megtagadta saját állampolgáraitól! És miután Karácsony Gergelyék a fővárosban ingyenes(!) tesztelések után bebizonyították, hogy a 65 év feletti korosztályban a kínai vakcinákkal oltottak huszonkilenc százalékánál nincs értékelhető védettség, amit maga a gyártó kínai cég sem állított! – Merkely Széchenyi-díjas kardiológus hazudott még egy nagyot: náluk tíz százalék körül mérték ezt, mintha százezer veszélyeztetett idős ember nem lenne elég –, nos ezek után a porondmester új műsort talált ki.

Csütörtökön Gulyás Gergely nevű minisztere azt jelentette be, hogy majd a főnök pénteken bejelenti a döntést (ki gondolhatja komolyan, hogy nem tudta, hogy mit jelent be), folytatta a szokásos mantrát: miután beolvasták neki Erdei Anna immonológusnak, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkár-helyettésének az MTA honlapján megjelent nyilatkozatát, miszerint „mára már egyértelmű, hogy a kínai Sinopharm-vakcinával oltott 60 éven felülieknek körülbelül harmadában nincs jelen a vírus elleni védelmet biztosító antitest, azaz ellenanyag”, de „maga a kínai gyártó is csak 59 éven aluliaknak ajánlotta ezt a vakcinát, mivel idősebbek esetében nem végeztek vizsgálatokat”. Azt is mondta:

„Én immunológusként ki merem jelenteni, hogy ha nincs ellenanyag a szervezetben, akkor nincs védettség. A jó hír viszont az, hogy ha akár csak kis mennyiségben is, de jelen van a vírus tüskefehérjéje elleni antitest a szervezetben, akkor biztosított a védelem.”

Erdei Anna szerint tesztelni kellene, akinél pedig nincs antitest, azt be kellene oltani mRNS-vakcinával.

Gulyás cinikus reagálása: a SOTE vizsgálata egyértelműen cáfolja Erdei Anna nyilatkozatát. „Az egyetem egy kicsit komolyabb hely, azt kell, hogy mondjam. Ők öt hónapon keresztül több ezer beteget gyógyítottak, és mindent tudnak a koronavírusról, amit ma lehet” – mondta a miniszter. Gulyás hozzátette, hogy Erdei Anna nyilatkozatát kifejezetten felelőtlennek tartja. Vagyis Orbán Viktor bejelentése előtt fél nappal Gulyás Gergely még felelőtlenségnek nyilvánította az MTA főtitkár-helyettesének – immunológusnak – a véleményét!

Ez az új szereposztás: a gonosz, csaló, hazug beosztottak, és a jóságos, az embereket megértő vezér!

El tudja ezt hinni valaki egy diktatúrában? Hogy Gulyás nem ismerte a főnök másnapi bejelentését? Ugyan már! Elkezdődött Orbán menekülése az új szerepbe! Ezért vonták vissza suttyomban azt a kormányrendeletet is, hogy a civil szervezeteknek minden 500 ezer forint adományról – az adományozó megnevezésével – bevallást kell készíteniük.

Persze, minden nem mehet egyszerre! Orbán is buzizott, sorosozott, migránsozott, karácsonygergelyezett, uniózott, ahogyan szokott! Szó sem volt arról, hogy ha már a Sinopharm nem vált be, akkor Debrecenben nem ilyen technológiára alapuló gyárat kéne építeni! Arról sem, hogy az elmúlt három hónapban az EU tagállamai között Magyarországon volt messze a legmagasabb az infláció!

Nincs itt semmi látnivaló, Magyarországon megy minden tovább a megszokott medrében, csak közben taktikázik a hatalom egy kicsit. Hátha nem vesszük ezt sem észre...

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Gulyás Gergely járvány kínai vakcina koronavírus Magyar Tudományos Akadémia Merkely Béla MTA olvasói levél Orbán Viktor pandémia Sinopharm vakcina védőoltás világjárvány Erdei Anna
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés