Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Változik a Magyar Bankholding Zrt. közvetett tulajdonosi szerkezete: átrendezik a Mészáros Lőrinc pénzbirodalmat
Túl a városon 2021. július 16. 20:26 Forrás: MTI

Változik a Magyar Bankholding Zrt. közvetett tulajdonosi szerkezete: átrendezik a Mészáros Lőrinc pénzbirodalmat

A Magyar Nemzeti Bank két erre irányuló tranzakcióhoz adta meg az engedélyt.

Hirdetés

A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt., az Aurum Magántőkealap alapkezelője közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az MNB engedélyezte az AURUM Magántőkealap számára banki részesedések megszerzését.

Az AURUM Magántőkealap így a közvetlen tulajdonába állón Magyar Takarék Holding Zrt.-ben közvetett minősített befolyást szerezhet, és ezzel együtt 12,56 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jut a Magyar Bankholding Zrt. irányításában.

A tranzakció további részleteit üzleti titokként kezelik. A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra.

Az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt., ami Magyarország vőlegényének Mészáros Lőrincnek a száz százalékos tulajdona szintén közleményben tájékoztatott arról, miszerint az MNB engedélyezte a GLOBAL ALFA Magántőkealapnak, amit az OPUS kezel, hogy a közvetlen tulajdonában álló Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaságban közvetett minősített befolyást szerezzen, ezzel együtt 25,13 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jusson a Magyar Bankholding Zrt. irányításában.

A tranzakció további részletei üzleti titoknak minősülnek.

A GLOBAL ALFA Magántőkealap alapkezelője az OPUS Global Befektetési Alapkezelő Zrt., amely befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele szintén nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra.

A két adásvétellel a Bankholding közvetlen tulajdonosi szerkezete nem változik, a korábbihoz képest változatlan formában működik tovább.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Nemzeti Bank Mészáros Lőrinc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés