Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 16. 14:27 Forrás: mti

Párbeszéd: a kormány kérjen bocsánatot az emberek megtévesztéséért!

A Párbeszéd felszólította a kormányt pénteken, hogy kérjen bocsánatot a Sinopharm -vakcina „szakmai protokollt mellőző bevezetése” és az emberek megtévesztése miatt.

Hirdetés

A párt frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „kicsit szemérmesen, a tényeket kicsit elhallgatva, de mégiscsak beismerte” a rádióban, hogy egy nagyon fontos kérdésben igaza van Karácsony Gergely főpolgármesternek és az ellenzéknek, valóban meg kell vizsgálni a koronavírus-elleni harmadik oltás bevezetésének lehetőségét.

Burány Sándor azt mondta, hogy a Sinopharm-vakcina használatát Magyarországon nem egy orvosokból álló szakértői testület, nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter engedélyezte „politikai okokból”.

A képviselő hozzátette: a vakcinát korábban sehol nem adták be hatvanévesnél idősebb embereknek, a kormány azonban pont a 65 év felettiek körében kezdte bevezetni, akikre gyakorlatilag nyomást gyakorolt, „mondván, ne válogassunk a vakcinák között”.

Amikor az ellenzéki politikusok a szakértők aggályaira hivatkozva kérték, szűréssel állapítsák meg, hogy a vakcina kellő védettséget nyújt-e, akkor a kormány oltásellenességgel vádolta őket - emlékeztetett a frakcióvezető-helyettes.

Az ügyben Magyarországon nem a kabinet végzett vizsgálatokat, hanem egyes nagyvállalatok, a Semmelweis Egyetem, illetve a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. Sem az egyetem, sem az önkormányzat vizsgálata nem adott megnyugtató választ a kételyekre, sőt éppen azt mutatta, hogy a hatvan év felettiek esetében a Sinopharm-vakcina hatékonysága jóval gyengébb, mint bármelyik más oltásé - közölte.

A kormánynak be kell ismerni, és vállalni kell a felelősséget, de erre nem hajlandó - jelentette ki Burány Sándor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Burány Sándor Párbeszéd Sinopharm
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés