Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Oskola utca: vízvezetékcsere miatt július 24-étől egy hétig a Belvárosi hídról csak a színház felé kanyarodhat
Szegeden 2021. július 16. 12:45

Oskola utca: vízvezetékcsere miatt július 24-étől egy hétig a Belvárosi hídról csak a színház felé kanyarodhat

A Híd utcába a Deák Ferenc utcáig lehet behajtani, a forgalmat a kiskörút felől jellemzően a Stefánián keresztül vezetik át Újszegedre.

Hirdetés

Egy hét múlva szombattól, július 24-étől az Oskola utca és a Híd utca felújítása miatt a tervek szerint a hónap végéig félig lezárják a Belvárosi híd szegedi kereszteződését. Ezekre a változásokra készüljenek:

Ennek az Oskola utcai vízvezetéknek a folytatását cserélik a Híd utcánál a kereszteződésben. Egy hét alatt elvileg végeznek, bár azt többször megtapasztalták a kivitelezők más, hasonló munkáknál, hogy a vezetéknek nem biztos, hogy mindig ott vannak a földben, ahol elvileg lenniük kellene (fotók: Szabó Luca)
 • kikapcsolják a jelzőlámparendszert,

 • ideiglenesen korlátozzák az autók, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

A forgalomkorlátozás ezt jelenti:

 • a Híd utca felől a Belvárosi hídra egyenesen nem lehet felhajtani és Újszeged felől is lezárják az egyenesen tartó irányt.
 • Azaz Újszegedről csak a Szegedi Nemzeti Színház felé lehet menni, illetve a Belvárosi hídra a Stefániáról valamint a Somogyi utca–Révai utca–Tömörkény utca–Béla utca–Roosevelt tér egérúton lehet felhajtani.
Terelőutak. Ha lehet, a Stefánia felől menjenek át Újszegedre a Belvárosi hídon. Térképünk nagyítható, kattintson rá!
 • Ezzel összhangban továbbra sem lehet a Deák Ferenc utcából balra, a híd felé kikanyarodni. A posta előtt is megszűnik a balra kanyarodó sáv, onnan csak jobbra lehet kihajtani.
 • Az 5-ös és 7-es jelzésű trolibuszok a Bartók térig járnak, onnan trolipótló buszok szállítják az utasokat Gyermekkórház irányába. A járatok ideiglenes megállója Újszeged irányába a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. A visszairányok megállói nem változnak.
 • A 9-es és 19-es jelzésű trolibuszok terelve közlekednek Tarján, Víztorony tér, valamint Lugas utca irányába: a járatok ideiglenes megállója Tarján irányába a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. Ez azt jelenti, hogy nem érintik a Széchenyi tér és a Múzeum megállóhelyeket. A visszairányok megállói nem változnak.
 • A 60, 60Y, 67, 67Y, 70, 71, 71A, 72 és 72A jelű buszjáratokat is érinti a változás: Újszeged irányába, a Széchenyi téri megállóhelyeket nem érintik, helyette ugyancsak a Széchenyi tér 11. előtti ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A vissza irányok megállói nem változnak.
A buszok és trolik terelései. Kattintson térképünkre, nézze meg nagyobb méretben is a változásokat!

A kerékpárosok sem közlekedhetnek egyenesen a Stefánia és az Oskola utca között, sem pedig a belváros és a Belvárosi híd között.

A biciklisek a Stefánia és az Oskola utca között a Vár utca–Deák Ferenc utca felé kerülhetnek, valamint a már eddig is kijelölt kerülőúton, a Tisza-part felé. A Belvárosi hidat ugyancsak kerülővel, a Vár utca–Stefánia úttestje felé közelíthetik meg, valamint a Roosevelt tér felől, jobbra kanyarodva a hídra. A hídról lefelé csak jobbra, lehet kanyarodni a meglévő kerékpárúton a Stefánia felé és a Vár utcánál lévő átvezetésnél a belváros felé.

A buszok és a trolik egy hét múlva itt pont úgy viselkednek majd, mint a személygépkocsik: bekanyarodnak balra

Az Oskola utca felújítása jelenleg a vízvezeték-rekonstrukcióval és az épületek lábazatszigetelésével folytatódik. Az ottani forgalomkorlátozások változatlanul érvényesek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi híd Híd utca Oskola utca Stefánia Széchenyi tér Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. terelés útfelújítás vízvezeték vízvezeték rekonstrukció
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés