Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 14. 14:44 Forrás: Szeged Televízió

Turizmus: lesz kilábalás?

Utazni vagy nem utazni? – ez itt a kérdés. A járványhelyzet napról napra, óráról órára változhat, így az országok bármikor szigoríthatnak a beutazási feltételeken. A helyzet világszerte nehéz, talán még soha nem látott mélységekbe sodorta a pandémia a turizmust. A megváltást a tömeges oltásoktól, a védettségi igazolványoktól és a Covid-útlevelektől remélheti a szektor.

Hirdetés

Borosné Hegyi Judit, utazási tanácsadó azt hangsúlyozta, országonként változó, hogy milyen oltásokat fogadnak el, ha esetleg olyan vakcinával vagyunk beoltva, amit egy adott állam nem ismer el, akkor a PCR-teszt lehet még megoldás.

Tavaly még a teljes nyár nyugalomban telt, ám idén már most újra elkezdtek emelkedni a számok. Kell-e számítani karatén-kötelezettségre? Az utazási tanácsadó abban bízik, ez a szezon szép lecseng, hiszen egyre többen vannak beoltva.

De mi a helyzet Európán kívül? Ott is lehet nyugodtan utazni. Érdekes sajátossága a mostani szezonnak, hogy egzotikus helyekre utaznak a magyarok. Borosné Hegyi Judit ezt annak tudja be, hogy PCR-teszttel gond nélkül lehetett menni, ezek az országok sokkal korábban nyitottak valójában.

Igazából rajtunk múlik, mennyire kockáztatunk meg egy-egy egzotikusabb országot.

Nézzék meg a teljes beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit járvány koronavírus nyaralás pandémia PCR-teszt Szeged Televízió Téma utazás védettségi igazolvány világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés