Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 14. 06:52

Délután, este van remény egy nagyobb adag zivatarra

Reméljük, legalább akkor tényleg esik, és reméljük, nem jégesőként zúdul ránk a felhő.

Hirdetés

Harmadfokú hőségriadó másodfokú zivatarveszéllyel.

Szép kilátás mára.

A levegő huszonkét fokról harmincnyolcig melegszik fel. A felhők reggel hamar odébbállnak, és egészen ebédidőig nem nagyon lesz utánpótlásuk az égbolton, ám a délután folyamán újra gyülekezni kezdenek, és onnantól, ha nem is folyamatosan, de rendre eltakarják a csillagot. A délután közepétől aztán leszakadhat az égbolt, és ha nem is esik folyamatosan az eső, de egy-egy nagyobb adag csapadék „lejön”. A kérdés igazából az, mikor. Hiszen volt már máskor is, hogy délután öt körülre jósolták a reggeli modellek az esőt, mégis már háromkor szakadt az eső, ahogy arra is volt példa, hogy még este nyolckor sem esett. Ez a bizonytalanság most is megvan. Ami viszont biztos az a szél: dél-délkeletről egészen hevesen fúj napközben, majd amikor irányt vált, előbb délnek, majd nyugat-délnyugatnak, végül nyugatnak, akkor lelassul – és ekkor egyébként már esik az eső.

A levegőminőség eközben továbbra is csak közepes, hátha elmossa egy kicsit a szálló port az eső, már csak ezért is jó lenne, ha esne.

Az allergiát okozó növényeket persze nem fogja meghatni a csapadék, pontosabban ők pláne köszönik majd, hiszen növekedhetnek, még inkább szórhatják a magvaikat.

A szokásos hőségszettet javasoljuk ma is:

  • napszemüveg,
  • (ásvány)víz,
  • esernyő.

És ha laposoznak, számítsanak arra, lehet, hoyg gyorsabban kell öltözni a szokásosnál.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő felhőszakadás hőség hőségriadó időjárás kánikula meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zivatar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés