Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 12. 13:52 Forrás: MTI

Gurmai Zita: Szűnjenek meg a nőket sújtó igazságtalanságok!

A nők és férfiak fizetése közötti szakadék megszüntetését sürgette az MSZP frakcióvezető-helyettese pártja Facebook-oldalán közvetített hétfői online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Gurmai Zita azt mondta, véget kell vetni annak az igazságtalanságnak, hogy ugyanazért a munkáért a nők átlagosan 11,2 százalékkal kisebb fizetést kapnak, mint a férfiak. Munkaidőre átszámítva ez a különbség azt jelenti, mintha a nők november végétől december végéig ingyen dolgoznának. A biztos megélhetés mindenkinek jár, a szocialisták azt akarják, hogy ugyanazért a munkáért minden nő ugyanazt a fizetést kapja, mint a férfiak.

Elmondta, az MSZP Kormányváltást! Korszakváltást! című előválasztási programjának hangsúlyos eleme a nőket sújtó igazságtalanságok megszüntetése, az egyenlő esélyek biztosítása számukra az élet minden területén. Gurmai Zita azt mondta, kezdeményezik, hogy a nők öregségi nyugdíjkorhatára lefelé rugalmas legyen. Hozzátette: támogatják, hogy azok a nők, akik legalább negyven év jogosultsági időt szereztek, a továbbiakban is nyugdíjba vonulhassanak az általános korhatár elérése előtt. Még jobban segítené a nőket, ha a korhatár elérése előtt jogosulttá válnának az özvegyi nyugdíjra. Arra is javaslatot tett, hogy a közszférában felfelé is legyen rugalmas a nyugdíjba vonulás időpontja. A tanárok, orvosok például dolgozhassanak nyugdíj mellett is.

Hangsúlyozta, csaknem 12 év fideszes rablás után Magyarország lakóinak jóvátételre van szükségük.

Az MSZP bízik abban, hogy Karácsony Gergely alakíthat kormányt, és olyan országot kezdhetnek építeni, ahol nemcsak a kiváltságos kevesek gazdagodnak, hanem az emberek többsége is jobban él.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: esélyegyenlőség fizetés Gurmai Zita MSZP választás 2022
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés