Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. július 11. 12:50 Forrás: 24.hu

Sporttörténelmet írtak a nigériai kosarasok

Soha nem történt még ilyen a kosárlabdában, egy afrikai csapat legyőzte az amerikaiakat. A tokiói olimpiára készülő amerikai kosárlabda-válogatott óriási meglepetésre 90-87-re kikapott Nigériától.

Hirdetés

A CBS Sports beszámolója kiemelte, hogy a 2012-es londoni olimpián az USA simán földbe döngölte vasárnapi ellenfelét, 156-73-ra nyertek akkor, vagyis 83 ponttal győztek. Ehhez képes kilenc évvel később az amerikai csapat – még ha csak felkészülési mérkőzésen is – története során először maradt alul afrikai ellenféllel szemben.

Bizonyos szempontból örülök, hogy így történt, de csak akkor ér bármit ez a meccs, ha tanulunk belőle. Ez lehet a legfontosabb az előttünk álló tornára nézve – értékelte az eredményt az amerikaiak szövetségi kapitánya, Gregg Popovich.

Abból a szempontból azonban nem meglepetés az afrikai csapat győzelme, hogy Nigéria egyébként hét NBA-játékossal állt ki. Így már teljesen érthető, hogy magas szinten tudtak kosárlabdázni, de a Team USA 1992 óta 56 meccséből csak kettőt veszített el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok felkészülési mérkőzés kosárlabda Nigéria
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés