Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 10. 18:26 Forrás: Szegedi Tükör

Haza csak ott van, hol jog is van – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

Olyan salátatörvénnyel rukkolt elő Kocsis Máté, ami Európa legtöbb országában kiverte a biztosítékot. De mivel a jachtos külügyes szerint a rágalmazók el sem olvasták e remekművet, én vettem a bátorságot, s átrágtam magam a tizenkét oldalas anyagon.

Hirdetés

A törvényszövegbe, annak majdnem minden paragrafusába bekerült, hogy „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”.

Szégyenletes

Eddig tizenhárom ország ítélte el a megítélésük szerint diszkrimináló törvényt, amelyet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is szégyenletesnek nevezett. Gránitszilárdságú Alaptörvényünk XVI. cikke szerint:

(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.

(2) A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést.

Az újonnan elfogadott jogszabály megsérti mindezeket a jogokat, és azzal a kockázattal jár, hogy éppen azoknak a gyermekeknek árt, akiket védeni akar. Emellett hozzájárul egy félelemmel teli légkörhöz, és aggodalomra ad okot az összes gyermek és a társadalom jólétét illetően. Engem mélyen megrázott pár éve azon nyolcadikos, jól tanuló magyar srác esete, aki a ballagás után hazament, lerakta a szép ruhát, s megölte magát, mert nem bírta elviselni, hogy másságáért kigúnyolják. S ilyen esetekkel a világháló is tele van, lesz erre további példa idehaza is.

Márpedig az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint a gyermekeknek és fiataloknak joguk van átfogó, pontos, tudományosan megalapozott és kulturálisan érzékeny szexuális egészségnevelésben részesülni.

„Mindaz, amit mondanak, hazugság, mindaz amit mondanak, semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amelyet a gyermekek védelmének érdekében fogadtunk el.”

„Kikérem magamnak, hogy NGO-k meg ki tudja, ki által finanszírozott, ki tudja, milyen szervezetek neveljék a gyerekemet a szexuális orientációjával kapcsolatban” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint a törvény annyit mond ki, hogy egyrészt meg kell védeni a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése.

Putyinnál is drasztikusabb

Mindenesetre Orbán azt állítja: az EU jogszabályai és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából nem kérdés, hogy a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Neki jó nevelője volt, a nadrágszíját csattogtató párttitkár édesapja.

Orbán Viktor még a Putyin-rezsimnél is drasztikusabban diszkriminatív szabályokat alkotott. Az orosz törvényszöveg nem mossa össze már a címében is a pedofíliát és a homoszexualitást. A jogszabály több más törvényt is módosít, így a köznevelési és a médiatörvényt is, szankciókat ezek alapján lehet kiszabni, de a tényállások roppant elnagyolt módon vannak megfogalmazva, hogy senki ne tudhassa pontosan, mikor lépi át a büntethetőség kereteit.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

De szükségesnek tartom, hogy idézzek egy 1776. július 4-én, azaz 245 évvel ezelőtt elfogadott dokumentumból, amelyet a zsarnokság ellen küzdő, a bölcs királyvezérből végleg kiábrándult polgárság vezetői szerkesztettek, s a címe Amerika Tizenhárom Egyesült Államának Egységes Nyilatkozata:

„Magának értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőnek teremtetett, és az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat. Ezek közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a Boldogságra való törekvés...

A Nép Joga, hogy új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva, és hatalmát oly módon szervezve, amely jobban védi biztonságát és jobban elősegíti boldogulását.”

A nép megnyomorítása

1846 júniusában, azaz 185 évvel ezelőtt egy Petrovics Sándornak született ifjonc, vándorszínész, költő, forradalmár, nemzeti hős, a magyar költészet egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakja ezt írta: „Haza csak ott van, hol jog is van, / S a népnek nincs joga.”

Törvénygyárunk féléves működése alatt 79 törvényt fogadott el a 133 vitéz vastapsa mellett, érdemi tárgyalás, megvitatás nélkül. A nép képviselete annak megnyomorítását célozta, a támogatások a NER-lovagoknak jutottak, nekünk maradtak a húsz százalékos élelmiszer-áremelkedés, az értékét vesztett családtámogatások, az új ellenség megtalálása, a nemzeti konzultációra pazarolt milliók, a nemzeti vagyon: egyetemek, országutak, autópályák stb. ellopása.

Meg a mese arról, hogy Magyarország jobban teljesít: harmincezer halottal, ötven százalék körüli (hamis) átoltottsággal, leszakadó tízezrekkel, éhező gyermekekkel.

A népnek joga van? Jöjj, 2022 tavasza, te szülj nekem rendet!

Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: homofóbia Kocsis Máté olvasói levél pedofiltörvény Szegedi Tükör Szijjártó Péter Zsadányi Nagy Csaba
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés