Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 8. 14:35

Orbán Viktor, Varga Mihály és Matolcsy György a felelősek a magas inflációért a DK szerint

A KSH friss adatai alapján beszélt erről az ellenzéki párt alelnöke.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnököt, Varga Mihály pénzügyminisztert és Matolcsy György jegybankelnököt teszi felelőssé az infláció mértékéért.

Varju László, a DK alelnöke csütörtöki, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy júniusban nyolc és fél éves csúcsra, 5,3 százalékra emelkedett az infláció, és nem lehet a helyzet javulására számítani.

A KSH adataira hivatkozva azt mondta, hogy egy év alatt az élelmiszerek ára több mint három százalékkal nőtt. Ezen belül az étolajért 26, a margarinért, a tojásért, a lisztért és a munkahelyi étkezésért pedig nyolc százalékkal kell többet fizetni – tette hozzá a költségvetési bizottság elnöke. Arra is kitért, hogy a szeszes italok és a dohányáruk átlagosan 12, a tartós fogyasztási cikkek pedig négy százalékkal drágultak. A benzin és a gázolaj ára 24 százalékkal lett magasabb, de drágább lett a sertés- és baromfihús, valamint az éttermi étkezés is.

Miközben Matolcsy György jegybankelnök Orbán Viktort és Varga Mihályt bírálja a kormány rossz gazdaságpolitikájáért, ma már látható, hogy ő is megbukott, hiszen az MNB elnökeként az infláció kezelése lenne a legfontosabb feladata – jelentette ki Varju László.

A gyenge forint és az áremelkedés miatt magyarok milliói lesznek egyre szegényebbek – összegezte véleményét. A DK alelnöke végül azt mondta, hogy egy kormányváltás után független, hozzáértő jegybankelnökre és felelős pénzügyi politikára lesz szükség.

A rövid tájékoztató itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: áremelés Demokratikus Koalíció DK drágulás Fidesz infláció Matolcsy György Orbán Viktor Orbán-kormány Varga Mihály Varju László
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés