Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. július 7. 21:35 Forrás: mti

Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílik Mohorán

Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílik csütörtökön Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban; a rendezvény egyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész születésnapi köszöntése is lesz.

Hirdetés

Balla István, a Nógrád megyei emlékház vezetője felidézte, hogy Koncz Gábor 1938. július 8-án született Mezőkeresztesen. Mint elmondta, a Koncz Gábor 83 éve nyeregben című kiállításon bemutatják a mezőkeresztesi emlékeket, fotók idézik meg a művész gyerekkorát és családját, de kiállítanak régi képeslapokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település régi címerét is. Újabb felvételeken feltűnnek Koncz Gábor gyermekei és unokái is, de kiállítják a művész díjait is.

Az első teremben a színész híresebb filmszerepeit mutatják be plakátokon és fotókon: a Gyula vitéz télen-nyáron, a Magyarok és A dunai hajós című alkotásokat vagy A névtelen vár című sorozatot.

A másik teremben Koncz Gábor színházi munkásságát dolgozzák fel színészként, rendezőként. Közös fényképeken látható Koncz Gábor Gobbi Hildával, Ruttkai Évával, Papp Verával, Páger Antallal és Nagy Annával is.

Bemutatják a kiállításon A névtelen várban használt ládikát, amelyben a trónörökös lány iratait mentették, a személyes tárgyak között Koncz Gábor csizmáját, ruháit, korcsolyáját, kalapját, pásztorbotját és nyergét is láthatja a közönség.

Mint Balla István elmondta, Koncz Gábor életét gyerekkorától végigkíséri a lovak szeretete, ami visszaköszön a fényképeken is.

A színművész, aki a Halhatatlanok Társulata, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja, maga is beszél majd az ünnepségen életéről, és ő mutatja be a kiállított tárgyakat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás színész Koncz Gábor Mohora
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés