Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 7. 16:42

Kulturális, ifjúsági és idegenforgalmi programokat támogat az önkormányzat

Újabb három támogatási keretre hirdetett pályázatot nem régiben a szegedi önkormányzat. A kulturális, ifjúsági és idegenforgalmi keretekre összesen 72 különböző szervezet pályázott, az igényelt összeg több mint 20 millió forint volt. Szerdán délután döntött az illetékes bizottság.

Hirdetés

A közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága az idén is meghirdette a hagyományos támogatási keretekre pályázatait. A határidő lejárta után ma hoztak döntést a bizottság tagjai.

A kulturális támogatási keret idei előirányzata 13 millió forint volt, a pályázati kiírás szerint az adható támogatás alsó határa 50 ezer, a felső 400 ezer forint lehetett.

Összesen 32 szervezet pályázott közel 9 millió forintra.

A pályázatok között egy érvénytelen is akadt, mert a kiírás szerint gazdasági társaságok nem pályázhattak, ezért ezt a bizottság tagjai, bár jó ötlettel aspirált támogatásra, mégis kénytelenek voltak kizárni, így végül 31 szervezet, egyesület kapott támogatást.

A maximálás 400 ezer forintot többek között robotika olvasótáborra és rézfúvós napok szervezésére ítélte meg a bizottság, de támogatásban részesítették a Somogyi-könyvtár hagyományos képregényfesztiválját és a roma kulturális nap megszervezését is.  

Hagyományosan az idén is meghirdette az önkormányzat az ifjúsági támogatási keretet, most 7 és fél millió forintra pályázhattak szegedi szervezetek, egyesületek.

Összesen 26-an nyújtottak be pályázatot, mindnyájan megfeleltek a kiírásban szabott feltételeknek.
A bizottság végül több mint 6 millió 800 ezer forintot osztott ki a pályázók között.

Támogatást kapott többek között a Nagyító Alapítvány közösségi programokra, a Kultúrkör Egyesület ismertterjesztő előadásokra és a Szegedi Kerekesszékes Kézilabda Egyesület kerekesszékes edzőtábor szervezésére.

Egyedül az idegenforgalmi keretre érkezett be nagyobb igény, mint az elosztható összeg. Itt 14 szervezet összesen 5 millió 240 ezer forintra nyújtott be kérelmet a 4 milliós keretre.

Csökkentett összeggel ugyan, de valamennyi pályázó kérelmének helyet adott a bizottság. Így többek között támogatást kapott a huszonötödik Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Tisza-parti családi élménynapok és a negyedik Szegedi Lurkó Fesztivál is.

A kulturális kertben „bent ragadt” közel 4 millió 200 ezer forint. A bizottság tagjai ezért úgy határoztak, ősszel a maradványösszegre újabb pályázatot írnak ki.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság ifjúsági támogatási keret pályázat idegenforgalmi támogatási keret kulturális támogatási keret
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés