Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Lantos Gabriella: A kormány nem megoldani akarta a járványt, hanem adminisztrálni, és kipipálni a saját felelősségét
Túl a városon 2021. július 7. 10:33 Forrás: Szeged Televízió

Lantos Gabriella: A kormány nem megoldani akarta a járványt, hanem adminisztrálni, és kipipálni a saját felelősségét

Sokszor átláthatatlan a második oltások rendszere, a Szeged TV egyik nézője napok alatt tudta csak kideríteni, hová is kell mennie az oltásra. Lantos Gabriella, egészségügyi közgazdász volt Balogh Judit vendége a Témában.

Hirdetés

A szakértő elmondta, a második oltások beadása körül kialakult káosz is azt bizonyítja, hogy a magyar állam képtelen hatékonyan ellátni bizonyos feladatokat. A kampányszerű oltási programból hiányzik az üzemszerűség, a rendszer nem tud mit kezdeni a megszokottól eltérő esetekkel.

Lantos Gabriella szerint a kormány hatalompolitikai okokból nem támogatja az ellenanyagszint-mérést.

Ugyanis elsősorban a kínai Sinopharm-vakcinával kapcsolatban merült fel, hogy nem sokaknál nem alakul ki megfelelő védettség. A Videoton vizsgálata során például a derült ki, hogy a beoltottak 30 százaléka nem szerzett immunitást. 

A kormány azonban nem megoldani akarta a problémát, hanem adminisztrálni, és kipipálni a saját felelősségét. Ez foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés – mondta a szakértő.

Számításai szerint 150 ezer fő körül lehet azoknak a száma, akiket Sinopharm-vakcinával oltottak és nem alakult ki a védettségük koronavírus ellen. A kormánynak azért is van súlyos felelőssége ebben az ügyben, mert abban a 60 év feletti korcsoportban kezdték el a kínai oltás használatát, amelyikre vonatkozóan nem álltak rendelkezésre adatok a Sinopharm készítményének hatékonyságáról.

Egy felelős kormánynak korrigálnia kellene ezt a hibát, és megszerveznie a harmadik oltásokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit kínai vakcina koronavírus Lantos Gabriella oltás Sinopharm Szeged Televízió Téma vakcina védőoltás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés