Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 6. 20:16

Varga Judit szerint álhíreket terjeszt a német DPA hírügynökség

Kovács Zoltán államtitkár pár órája a Velencei Bizottság véleményét igyekezett bagatellizálni, az igazságügyi miniszter pedig egy elismert hírügynökséget próbált helyretenni kedden.

Hirdetés

Álhírterjesztésen kaptuk a német DPA hírügynökséget – írta az igazságügyi miniszter kedd a Facebook-oldalán. Varga Judit bejegyzésében azt írta: „még mielőtt bárkit becsaphatna a hazánkkal szemben indított fake news-hadjárat”, szögezzük le, hogy „Brüsszel nem dobta vissza Magyarország helyreállítási tervét. (...) Jelenleg is konstruktív párbeszédet folytatunk az Európai Bizottsággal” – írta Varga, aki szerint az viszont igaz, hogy az Európai Bizottság „a gyermekvédelmi törvény elfogadása után új igényeket fogalmazott meg”. Ezek az igények nyilvánvalóan összefüggnek a gyermekvédelmi szabályozással – jegyezte meg.

Az igazságügyi miniszter azzal zárta bejegyzését: „azt, amiért a magyar emberek megdolgoztak, Brüsszel semmilyen politikai indokkal nem veheti el Magyarországtól”, jelentsen is ez ebben az esetben bármit is.

Varga Judit bejegyzése itt olvasható el, amiben aki szeretné, angolul is olvashatja a miniszter Gondolatait.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Európai Bizottság Európai Unió fake news helyreállítási alap Orbán-kormány Varga Judit
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés