Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 6. 14:23

Több tucatnyi önkéntesnek köszönhetően tisztább lett a Tisza és a Tisza-part

Nem mindennapi önkéntes akciót szervezett vasárnapra a MVM Szeged VE VASárkányOK csapata, a klub sárkányhajósai arra vállalkoztak, hogy megtisztítják a Tisza és a Maros városi szakaszát, illetve összegyűjtik a parton lerakódott szemetet.

Hirdetés

A 30 fős csapat, illetve segítőik egész nap „takarítottak”, az eredmény pedig: 120 zsák kommunális szemét és 8 zsák szelektív hulladék lett.

A kommunális hulladékot a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. autója szállította el hétfő délelőtt, a szelektíven gyűjtött üveget és fémet pedig az önkéntesek juttatták el a gyűjtőhelyre a saját autóikkal.

A csapat a szelektíven gyűjtött műanyag kupakokat a nyitott gerinccel született szegedi kisfiú, Bende terápiájának költségeire ajánlotta fel.

Az önkéntes akcióhoz segítséget nyújtott az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és az MVM Szeged VE, akik 2-2 motorcsónakkal támogatta a takarítást. A Pet Kupa civil szervezettől két önkéntes érkezett kesztyűkkel és szelektív zsákokkal, az Alfapack Hungary Kft. 150 szemetes zsákkal járult hozzá a munkához, a város pedig az összegyűjtött szemét elszállításának költségeit állta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi VE szemétszedés takarítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés