Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Sejben Lajos fémszobrai egész nyárra beköltöztek Szeged egyik legszebb mediterrán udvarába
Művház 2021. július 3. 20:36

Sejben Lajos fémszobrai egész nyárra beköltöztek Szeged egyik legszebb mediterrán udvarába

Képriport
Sejben Lajos képzőművész Sosem felejtem, nyár van! című szabadtéri kiállításával szombat délután megkezdődött a Wagner udvar idei nyári programsorozata. Szeged egyik legszebb mediterrán udvarában 2017 óta rendeznek művészeti programokat.

Hirdetés

Szabadtéri szoborkiállítással indult a Szegedért Alapítvány idei nyári művészeti programsorozata. Sejben Lajos szegedi képzőművész huszonhárom alkotását hozta el a Wagner udvarba.

Akadnak közöttük régebbi alkotások és olyanok is, amelyeket a közelmúltban készített a szegedi művész. Többségük rozsdamenetes acélból, fémből, kőből, illetve fából készült. A legnagyobb 150 centiméter és a saját lábán is megáll, több kisebbet pedig posztamenseken helyeztek el a körbe az udvaron.

A kiállítás köszöntőjében Kapás Ferenc, a programsorozatot szervező alapítvány elnöke visszaemlékezett arra, hogy gyermekkora óta Szeged egyik olyan udvara volt a Wagner, aminek mindig nyitva állt a kapuja.

– Ma is ilyen ez az udvar, ami tárt kapukkal várja a látogatókat, a művészetet szerető szegedieket és a város vendégeit. Számomra az udvar egy olyan hely, ahová mindig besüt a nap, beszűrődik a fény, akárcsak ide, Szeged Klauzál téri fényudvarába – mondta.

Sajben Lajos alkotásait Bene Zoltán író ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, ezután a Samodai-Szives Duó rögtönzött mini koncertjét hallhatták a megnyitó vendégei. Majd az alkotó tárlatvezetést tartott.

– Azt igyekeztem vizsgálni, hogy talált tárgyak egymáshoz illesztéséből milyen absztraktokat lehet létrehozni – mondta el alkotásairól a művész.

A szegedi képzőművész huszonhárom alkotása látható a Wagner udvarban. Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat!  (fotó: Rafai Gábor)

A Wagner udvarban augusztus közepéig még négy programmal várják a művészetek iránt érdeklődő szegedieket.

Július 8-án, csütörtökön délután 5 órakor Szecsődi Ferenc hegedűművész mutatkozik be tanítványaival.

Július 20-án, kedden a Szeged Táncegyüttes tart bemutatót, amit közös táncház követ. Pavlovits Dávid gitárművész az idén is elhozza tanítványait a Wagner-udvarba.
Az erdélyi, brazil és mexikói ifjú gitárosok július 28-án délután 5 órakor lépnek fel mesterükkel.

A rendezvénysorozat zárásaként augusztus 11-én, szerdán este 8 órakor zenei aláfestéssel színesített diaporáma esten mutatja be Szegedről készült fotóit Dusha Béla fotóművész.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bene Zoltán fesztivál Kapás Ferenc képzőművészet kiállítás programok Samodai-Szives Duó Sejben Lajos Szegedért Alapítvány Wagner-udvar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés