Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 3. 13:48

Még mindig nem megy rendesen az oltakozás, pedig már 5,5 millió beoltottunk van...

A kismamákkal valamiért gond van: olvasónk kálváriája, aki mindent úgy csinált, ahogy mondtak neki, mégsincs még vége az oltásának.

Hirdetés

Noha a többség tényleg be van már oltva legalább egyszer és lassan a második oltást is megkapja minden második regisztrált, vannak olyanok, akiket valamiért mégsem lehet csak úgy beoltani. Kismama olvasónk levele alapján még mindig nem megy flottul az oltakozás.

„A szegedi oltópontokon szívatják a kismamákat az oltással.

Röviden a történetem: április végén kaptam meg az első Pfizer-oltásomat, akkor még az volt a szabály, hogy a másodikat csak szülés után lehet. Ezt úgy módosították, hogy a harminchatodik hét előtt meg kell kapni a második adagot. Ezt jeleztem a háziorvosomnak, aki sajnálattal közölte, hogy a korábbi szabály miatt nem vettek fel a második körös oltási listára, tehát ott nem kaphatom meg, ráadásul az új rendelet értelmében a háziorvosok már nem is olthatnak, oltópontra kell irányítani az embereket. Ez meg is történt, beutalóval átvezettek a Vasas-Szent Péter utcai oltópontra.

Június elején személyesen mentem be az oltópontra, ahol a koordinátor arról tájékoztatott, hogy június 22-én kapnak Pfizert, akkor menjek, és biztosan fogok kapni. Semmilyen papíromat nem kérték el, az adataimat nem rögzítették, sem pontos időpontot nem kaptam, csak annyit, hogy álljak sorba és tuti lesz.

Hát ez nem így történt, amikor 22-én reggel 7-kor megjelentem, a katona közölte, hogy nem vagyok a rendszerben, a koordinátor rosszul tájékoztatott, majd kaptam tőle egy e-mail címet.

Az oltóponttól e-mail útján kaptam július 2-ára új időpontot, 10 órára.

  • Tízkor a hölgy közölte, hogy sokan vannak, menjek vissza délre.
  • Tizenkét órakor már azt közölték, hogy NINCS Pfizer, menjek át a Bőrklinikára, mert ott van.
  • Hát ott sem volt.
  • Onnan visszaküldtek a Vasasba.

Egy hónapja futok a második oltásom után, sehol nem kapom meg. Szeretném megtudni, hogy ezért a fejetlenségért ki a felelős, miért nem értesítettek, hogy ma nem érkezik oltóanyag.

Miért kell egy kismamával ezt a tortúrát végigcsinálni?

Küldözgetik A-ból B-be az embert, de az egész városban nem elérhető a Pfizer. Telefonon nem lehet senkivel beszélni, az e-mail cím pedig láthatóan semmit nem ér. Hiába kérek időpontot, pont nem foglalkoznak vele.”

Az írás megjelenése előtt írtunk a koronavírus tájékoztató oldalon lévő összes e-mail címre, sajtónak fenntartott e-mail címre, ha válaszolnak, frissítjük írásunkat.

Nyitóképünk Szabó Luca illusztrációja április 30-án készült a Pfizer-dayen

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány kismama koronavírus pandémia Pfizer vakcina Vasas Szent Péter utca védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés