Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. július 3. 07:53

Romantikusan gomolygó felhők meg némi zivatarveszély, óvatosságból

Príma májusi végi, június eleji időnk van. Most menjen strandolni, hőgutát biztos nem kap, de a leégésre ugyanúgy vigyázni kell, bőrpíri értelemben „azt hiszem, mindenféleképpen”.

Hirdetés

Maradva a lead végi klasszikus idézetnél: négere Emersonná ma sem alakulhatunk át, de attól, hogy bőven harminc fok alatt van a napi maximum-hőmérséklet, még simán leéghetünk. Szóval, ha strand, ha sütögetés, ha kerti munka, akkor kenje be magát naptejjel!

Ha már hőmérséklet: tizennyolc fokról indulunk, illetve annyi van, amikor ez a Lipcsei Péterre is emlékező szöveg születik, huszonnyolc fokig melegszik a levegő. Tele van mindenféle fátyol- és gomolyfelhővel az égbolt. Épp ezért biztosra megy az Országos Meteorológiai Szolgálat és első fokú zivatarveszélyre figyelmeztet – koradélután van minimális esély arra, hogy egy kicsit leszakad az ég. A szél szinte végig északnyugatról fúj, közepesen erősen.

A levegőminőség ma rendben van.

A pollenhelyzet meg olyan, amilyen.

A fényvédelem vagy mi mellett továbbra is fontos a rendszeres folyadékpótlás, ne induljon el (ásvány)víz nélkül sehova!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zivatar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés