Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Most türelmesnek kell lenni, hogy aztán sokkal jobb legyen – Nagy Sándor alpolgármester az Oskola utca átalakításáról: itt a Szeged Podcast negyvennyolcadik adása!
Szegeden 2021. július 2. 22:15

Most türelmesnek kell lenni, hogy aztán sokkal jobb legyen – Nagy Sándor alpolgármester az Oskola utca átalakításáról: itt a Szeged Podcast negyvennyolcadik adása!

Gedzo és Kovács M. Norbert ezen a héten a város közlekedését idén nyárra leginkább megbolygató beruházásról, átalakításról, az Oskola utca lezárásáról és átépítéséről beszélgetnek Szeged városfejlesztési alpolgármesterével.

Hirdetés

Lassan két hete zárták le az Oskola utcát, hogy teljesen átalakítsák az utcát és az ottani közlekedést, valamint, hogy megreformálják a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél lévő csomópont közlekedését. Az átalakítás a tervek szerint évtizedekre fogja megváltoztatni és a remények szerint jobbá tenni a belvárosi közlekedést, ehhez viszont arra van szükség, hogy hosszú hónapokra, összességében közel egy évre megbolygassák az Oskola utca, a Híd utca, és a Stefánia arra eső részét, és hogy most egy kicsit mindenkinek nehezebb legyen, hogy aztán majd jó sokáig mindenkinek jobb legyen. Legalábbis valami ilyesmit mond Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és a szegedi városvezetés, ami összesen városi és uniós forrásból több mint egymilliárd forintot költ az átalakításra.

De hogy miért is lesz ez jó valójában, mi vele a konkrét cél, meddig tart, hogyan csinálják és milyen hosszú távú tervek vannak, arról Nagy Sándor alpolgármestert kérdeztük, aki beszélt nekünk a belvárost elárasztó elektromos rollerekről, a Lime zöld rollereiről.

A Nagy Sándorral való beszélgetés után programokat ajánljuk, már megint fociról beszélgetünk, sőt, a napokban Szegeden megnyitott, és az ország legnagyobbjának számító Aldi áruházról és annak létjogosultságáról is beszélgettünk. Sőt, még az 5,5 millió beoltott után lazításról is. A homofób Orbán Viktor és gusztustalan törvénymódosításai, valamint annak kommunikációja viszont most nem került szóba.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alpolgármester átalakítás Belvárosi híd bicikli elektromos roller Euro2020 Európa-bajnokság fejlesztés felújítás férfi labdarúgás foci Gedzo kerékpár kerékpáros Kovács M. Norbert közlekedés közösségi közlekedés labdarúgás Lime Nagy Sándor Oskola utca podcast rekonstrukció Stefánia Szeged Podcast szegedi önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés