Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Szenvedve, tizenegyesekkel négy között a spanyolok: Svájc–Spanyolország 1–1 (0–1, 1–1, 1–1), tizenegyesekkel: 1–3
Ziccer 2021. július 2. 21:07

Szenvedve, tizenegyesekkel négy között a spanyolok: Svájc–Spanyolország 1–1 (0–1, 1–1, 1–1), tizenegyesekkel: 1–3

Spanyolország 1–1-et követően tizenegyespárbajban győzte le Svájcot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első negyeddöntőjében.

Hirdetés

A szentpétervári találkozón a spanyolok Zakaria öngóljával már a 8. percben megszerezték a vezetést, Svájc ezután mezőnyben egyenragú partner volt, majd a szünet után már veszélyesebben is játszott ellenfelénél. 

Ennek eredményeként a 68. percben Shaqiri révén egyenlített, de a 76. percben Freuler kiállítása miatt emberhátrányba került. Az eredmény viszont a rendes játékidőben már nem változott, miként a spanyol mezőnyfölényt hozó hosszabbításban sem. 

A döntés így a  tizenegyesekre maradt, amelyben a spanyolok 1–3-ra bizonyultak jobbnak.

A tizenegyesrúgásokat kezdő Busquets kihagyta (0–0), Gavranovic viszont belőtte, ekkor még a svájciak örültek, és valószínűleg nem gondolták, hogy ez volt az utolsó sikeres tizenegyesük ma (1–0). A második körben Dani Olmo betalált (1–1), Schär lövését viszont Unai Simón védte (1–1). A harmadik körben Rodri hibázott a spanyoloknál (1–1), majd Unai Simón védte Akandji lövését is (1–1). Jött a negyedik kör, amiben Gerard Moreno betalált (1–2), a svájci színekben játszó Vargas viszont kihagyta (1–2), így az ötödik spanyol rúgó, Oyarzabal lövése döntött. A Real Sociedad baszk támadója bevágta, így Spanyolország ment tovább 1–3-mal.

Spanyolország az elődöntőben majd az esti Belgium–Olaszország találkozó győztesével csap össze, a meccset kedden, Londonban játsszák.

(Fotó: UEFA EURO 2020)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: labdarúgó Európa-bajnokság 2021 Spanyolország Svájc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés