Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 2. 16:42

Két kivétellel megszűnik a kötelező maszkviselés, mert elértük az 5,5 millió beoltottat

Azt reggel óta tudjuk, hogy pénteken meglesz az 5 és fél millió beoltott, azt pedig szerda óta tudjuk, hogy milyen enyhítések jönnek.

Hirdetés
 • A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken (itt eddig sem kellett maszk), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

 • Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.
   
 • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 négyzetméterenként egy vásárló, és a távolságtartási szabály).
   
 • Családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.
   
 • Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy  védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.
   
 • Az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

Az utcán május 23-a óta nem kell maszkot viselni az utcán, eznap értük el az 5 millió beoltottat. Ez azt is jelenti, hogy az elmúlt közel 6 hét alatt mindössze 500 ezer embert sikerült beoltani. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: maszkviselés járványkezelés oltás vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés