Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 2. 07:29

Orbán Viktor a Kossuthon: Meglesz ma az 5,5 millió beoltott

Orbán Viktor pluszban megadóztatná az édesapját? Az extraprofit miatt külön adót vethetnek ki bányákra, mert nagyon elszálltak az építőanyagárak. Tanultunk egy új orbáni szófordulatot is: übermencs.

Hirdetés

A legjobb hírrel kezdenek: nem volt a koronavírus-járványnak áldozata hazánkban szerdán. Ez már a végleges jó hír? – kérdezte Nagy Katalin.

– Úgy látom, hogy a ma hajnali jelentésemben az áll, hogy nem volt halálos áldozata a járványnak az elmúlt huszonnégy órában.

Ezután kijelentette a miniszterelnök, hogy meglesz ma az 5,5 millió beoltott, így újra lesznek könnyítések. Majd arról is beszélt, készpénznek veszi a világ a negyedik hullámot, de aki be van oltva, az kimaradhat belőle. Arról is beszélt, a politikusok ne képezzék át vírusszakértőkké, mert összevissza beszélnek. Ő is mindig tájékozódik.

– Aki be van oltva nagy valószínűséggel kimaradhat a negyedik hullámból. Ez ma a világ virológiai szakembereinek a véleménye – mondta Orbán, aki azt is mondta, Magyarország teljes egészében fölkészült., van elég ágy, gyógyszer, lélegeztetőgép. Majd egy pillanatra az Orbán-család hátköznapjaiba csöppentünk: „Mi a tanulság?” – mondanám a gyerekeimnek. „Az oltás életet ment!”

Azt is hangsúlyozta a miniszterelnök, Magyarországon egyelőre nem lesz harmadik oltás, mert óvatosak vagyunk: „Nem tudjuk, milyen hatása lenne.”

A Nemzetközi Valutaalap kedvező döntése is téma volt: ennek kapcsán újra hangsúlyozta Orbán Viktor, délutánra, koraestére meglesz az 5,5 millió beoltott, nem lesz kötelező a maszkviselés. A védettségi igazolványt sem kell már „annyit használni”, amennyit eddig „kellett”. Lehetnek majd négyszáz fős lagzik is, például. De sporteseményeken, zenés-táncos rendezvényeken, és „zárt térben tartott... ööö... bulik, vagy hogy kell ezt mondani” kell majd a védettségi igazolvány. A miniszterelnök azt tapasztalja, egyelőre csikorognak a fogaskerekek, nem indul újra olyan gyorsan a gazdaság, mint azt gondolni lehetett előzetesen. „Ezért is kell néha váratlannak és erősnek tűnő kormányzati döntéseket hozni.”

Miért szaladtak el az árak? Mert néhány termék esetében sokat kivittek belőle az országból. Kivitel esetében kötelező bejelentés kell, illetve lesz állami elővásárlási jog, így talán az építőanyagok terén egy kicsit javulhat a helyzet. Majd bejelentette, különadót vethetnek ki, hogy ne legyen extraprofit, ez az alapnyagokra, a bányákra is érvényes.

A homofóbtörvényt ért uniós „durva támadások” is szóba kerültek.

„Fokost nem lehetett bevinni, de mindenki megkapta a magáét, senkinek nem maradtam adósa.” Majd Nagy Katalin LMBTQ-lobbit bírt kidadogni egy zagyva kérdésben, erre azt mondta Orbán, van egy „übermencs” tempó.

A holland miniszterelnök szerinte például azt gondolja, erkölcsileg magasabb szinten áll, ezért akarja megmondani nekünk, mit lehet és mit nem.

Ezután a miniszterelnök megpróbálta megmagyarázni a törvényt. Sikerült neki, mert annyira össze-vissza beszélt, hogy nem lehetett megérteni amit mondott, követni az indoklását, de hatékonynak tűnt, miközben simán elcsúsztak további sértő megjegyzések.

„Az ellenfeleink, a Soros-hálózat tagjaira kell gondoljunk, nem az ügyben érdekelt, hanem abban, hogy Magyarországot a legnegatívabb színben tüntessék fel.”

„Nehéz kérdés gyereket nevelni, ráadásul pubertás korban a legnehezebb... Kell hozzá idő. De arra nem az a válasz, hogy arra agitáljuk őket, változtassanak nemet. Nagy kihívás nekünk, szülőknek és az iskoláknak, hogy megtalálják a helyüket a gyerekek a világban.”

Majd végezetül jött a migránsozás, a Németországban történt késeléssel és az Ausztriában történt gyermekgyilkossággal felvezetve. „Azért is indítottunk nemzeti konzultációt, mert egyet kell értenünk abban, hogy hogyan készüljünk föl. Van, aki úgy gondolja, megviselt a pandémia minket, de lerázzuk, mint kutya a vizet, és megy minden tovább. Mások szerint viszont veszélyesebb lesz a világ. Azt gondolom, veszélyesebb világ jön, nem dughatjuk homokba a fejünket. Szeretnék megerősítést kapni abban a kérdésben, hogy továbbra is kiálljunk az eddig migránspolitika mellett.”

 

Korábban írtuk:

Követjük a rádiójátékot, itt összefoglaljuk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kossuth Rádió Nagy Katalin Orbán Viktor járvány koronavírus kötelező védőoltás pandémia vakcina világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés