Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. július 1. 14:23

Fényűző magánkönyvtár épül Hatvanpusztán, az Orbán-család birtokán

Egyre nagyobb érdeklődés övezi az Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának tulajdonában álló hatvanpusztai kastélyt. A kiszivárgó felvételek példátlan luxusról és fényűzésről tanúskodnak.

Hirdetés

Gulyás Gergely szerint nincs itt semmi látnivaló, Orbán Győző csak egy majorságot újít fel, ahol az épületek nagy többsége gazdasági célokat szolgál majd. A hvg360 műholdas és drónfelvételekre, illetve saját forrásainak beszámolójára hivatkozva azonban azt írja,

ez így biztosan nem igaz.

„Mindent ledózeroltak, és teljes újjáépítés zajlik” – tudta meg a lap.

Fotók is előkerültek arról, hogy halad az egykori cselédlak fejlesztése. Az épületben egy galériás, átriumos könyvtárszoba épül, a mennyezetre olyan festett kazetták kerülnek, amiket a 18. századi református templomokban találhatókról másoltak. A hvg azt írja, a könyvtárba másfél méter magas égésterű kandalló került, de a fűtést modern radiátorok biztosítják.

A lap szerint kísértetiesen hasonlít mindez a karmelitában berendezett miniszterelnöki könyvtárhoz, amit Orbán Viktor előszeretettel használ hivatalos találkozók lebonyolítására is.

Erre egyébként Hatvanpuszta is alkalmas lesz, hiszen ugyanebben az épületben egy konyha is helyet kapott, így a catering is könnyen megoldható.

Az új információk alapján elképzelhető, hogy a korábban becsült 6-7 milliárdnál akár jelentősen többe is kerülhet az Orbán család kastélyának felújítása – írja a hvg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Karmelita kolostor kastélyfelújítás könyvtár Mészáros Lőrinc miniszterelnök Orbán Győző Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés