Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 30. 14:11

Palack a patakban – Sinkovics Gábor jegyzete


Hirdetés

„Bevettünk minden dumát, viseljük a dögcédulát, szavainkat elcseréltük, morzsáinkat feléltük...”
(Tánczenei koktél)

Bedobtam.

Kicsit tökölődtem ott a patakparton, magyaráztam magamban, hogy ennek így semmi értelme, úgy sem találják meg, de aztán mégiscsak elhajítottam. Szeretem ezt a patakparti részt. Gyerekkoromban, amikor nagy ritkán árhullám jött itt, és felduzzadt a máskor oly csenevész folyam, fürödtünk benne. Még arra is emlékszem, hogy egy Tódor nevű fiú minden nap hozta magával azt a böhömnagy felfújt traktorgumi-belsőt, és azon ugráltunk és olyan volt az egész, mintha saját hajónk lenne, afféle Titanic ott a sodrásban. Most csendesen csordogált az a kristálytiszta víz, amikor útjára indítottam ezt az üzenetet.

Nevezzük palackpostának.

Szépen, komótosan, minden mondatot átrágva teleírtam egy papírlapot, aztán ha most ezt valahol kifogták, és a tisztelt Unió valamelyik hivatalnokához került, aki épp pecázik, szörfözik, cápákkal fogócskázik, vagy csak sütteti a pókhasát, akkor kérném szépen, hogy továbbítsák a megfelelő helyre.

Mert benne van a mi életünk.

Írhatnám azt is, hogy a nép nevében tettem vízre a palackpostát, csakhogy ez nem igaz. A szomszéd például leüvöltené a fejemet, mondván: rá aztán ne hivatkozzak, mert ő igenis jól érzi magát ebben a rendszerben, tiszteli és szereti Orbánt, mert az legalább kiosztja, helyre teszi a komcsikat, a buzikat, meg a migránsokat. Így vagyunk mi ezzel, tisztelt Unió, Európa kellős közepén.

  • Az egyik magyar lelkes, a másik kétségbeesett.
  • Az egyik magyar ütne, a másik simogatna.

Azért írok a tisztelt Uniónak, mert zavar, hogy most fedeztek fel bennünket. Most vették észre, hogy mi történik Magyarországon. Klassz dolog kiállni az emberi értékekért, hangosan tiltakozni a kormány legeslegújabb torzszülöttje, a homofóbtörvény ellen – de azért vannak itt nekünk más, és talán fájóbb gondjaink, félelmeink is. Magam elképzelni sem tudom, milyen lehet bujkálva szeretni. bezárkózva összebújni, hazugságban élni. Én mindig valami titkot kerestem a nők szoknyája alatt – ahogy mondta annak idején Gérard Depardieu.

Tiszteletben tartani a másik magánéletét.

Nemes gondolat, de ha a tisztelt Unió csak egy ilyen ügyben képes hangosan tiltakozni, azzal inkább csak ártanak nekünk magyaroknak. Azzal egyértelműen a NER szolgálatába állnak, hiszen épp az a céljuk, hogy összemossanak mindent és mindenkit, hogy aki nem őket támogatja, aki nem az ő emberük, az nyilvánvalóan kommunista, liberális, buzi, és migránssimogató. Így, egyszerre mind. Arra kérném a tisztelt Uniót, hogy más, talán a homofóbtörvénynél is fontosabb ügyekben is legyenek ennyire hangosak.

Álljanak ki mellettünk.

  • Védjenek meg bennünket.
  • Védjék meg azokat, akik azért veszítették el az állásukat, mert nem egyezik a véleményük a nagyvezérrel.
  • Védjék meg azokat, akiknek ez a rendszer a nagy valagával a szájára ül.

Mert ezt teszik.

Kuss a neved ha nem állsz be a sorba. És kuss a neved, ha visszapofázol.

Utcára lökni, bíróságra rángatni – bárkivel megteszik.

Kérem a tisztelt Uniót, hogy ne csak a szivárványos zászlót lengessék Magyarországgal kapcsolatosan. Inkább verjék félre a harangokat, mert a dolgok rossz, pokoli irányba mennek. A gyűlölet, a megosztottság egyre erősebb. Szinte mindennaposak az ilyen-olyan agresszív megnyilvánulások.

A vezér épp ezt akarta.

Magyart a magyar ellen fordítani.

És ha már lengetik ezeket a szivárványos zászlókat, és felháborodva nyilatkoznak a törvényről – ássák bele magukat jobban, hogy a gyerekeket hogyan és miként nevelik Magyarországon. Mert a gyerekekre hivatkoznak a homofóbtörvényben is, mondván, majd a szülő eldönti, hogyan, miként nevelje fiát és a lányát. Ha így gondolják, miért központosítják a tananyagot, miért kell már gyerekkorban elkezdeni az agymosást? Miért nem engedik a szabad gondolkodást? Talán azért, mert akkor nyilvánvalóvá válik az ifjúságnak, hogy milyen országban élnek.

És feltennék a kérdéseket...

  • Miért beszél a tolvaj erkölcsről?
  • Miért emlegeti a harácsoló, a dőzsölő, a szerénységet?
  • Miért papol a cinikus bosszúálló békéről?
  • Miért bájolog az élvhajhász családról és szeretetről?

Figyeljenek oda ránk, tisztelt Unió!

És ne csak a szivárványos zászlók lengetésével tegyék.

Itt élünk egy hazugsággyár segédmunkásaiként.

Keressük a helyünk, de egyre nehezebben találjuk. Már eltompult az agyunk, már nem reagálunk a hírekre, a közpénzek folyamatos kiszivattyúzására, az új arisztokrácia luxuséletére, a seggnyalók díjazásaira, a csókosok megjutalmazására. Már nem háborodunk fel, pedig kiabálni kellene, üvölteni, hogy ez a mi életterünk is – nemcsak az övék.

Hogy mi is magyarok vagyunk.

Mert ez a rendszer kisajátított már mindent. A hazafiasságot, az ország szeretetét, az erkölcs fogalmát, a jó és a rossz kategóriáját. Milyen alapon? Milyen jogon tesznek különbséget magyar és magyar között? Magyar város és magyar város között? Az egyiket támogatják, a másikat eltaposnák. Durvul a helyzet, tisztelt Unió! Közelednek a választások, és a hatalom megtartása mindennél fontosabb a rendszernek. Ezért dobtam bele a patakba ezt a palackot. Teli s tele írva S.O.S.-sel. Hátha elolvassa valaki.

A hajrá, magyarok onnan Brüsszelből már kevés. A csendes szurkolással, a szivárványzászló lobogtatásával már nem sokra megyünk, mert közben ellopják az életünket.

És én csak hajigálhatom be a patakba az újabb és újabb üzeneteket, azokat elviszi, elsodorja a víz.

Miközben belefulladunk a közönybe.

Sinkovics Gábor

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: homofóbia jegyzet Nemzeti Együttműködés Rendszere NER Sinkovics Gábor vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés