Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 30. 11:04 Forrás: Szeged Televízió

Svéd Tamás: Most a kimerültség jelenti az egyik legnagyobb problémát az egészségügyben

Érik az újabb botrány az egészségügyben, olyan kevés ügyeleti díjat kapnak az orvosok, hogy egyre többen gondolkodnak a felmondáson. Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára volt Balogh Judit vendége a Témában.

Hirdetés

Svéd Tamás elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy tömeges felmondási hullámhoz vezet-e a helyzet, de az ügyeletei rend fenntartását biztosan megnehezíti. Ha ugyanis az orvosok csak a kötelező minimumot vállalják el, azzal nem lesz biztosítható a folyamatos ellátás, ami megroppanthatja a rendszert.

Hozzátette, alapvető problémát jelent most a kimerültség az egészségügyben, ahol egyszerre kellene több dolgot is csinálni:

Ki kell adni a bennragadt szabadságokat, el kell kezdeni ledolgozni a járvány miatt elmaradt feladatokat, az elmaradt vizsgálatokat, és fel kell készülni egy esetleges negyedik hullámra.

Svéd Tamás úgy látja, nagy az esély arra, hogy lesz negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, ezért is lenne szükség az egészségügy átszervezésére és a körülmények javítására.

A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint, ha az orvosok nem végeznének túlmunkát, akkor bedőlne az egészségügyi rendszer.

A beszélgetés során szóba került a szegedi helyzet is. A városban a pszichiátriai ágyak 80 százalékát azért szüntették meg, hogy helyet biztosítsanak a covid osztálynak, amit a törvény szerint fenn kell tartani akkor is, ha kevés a beteg. Svéd Tamás szerint az, hogy az egészségügyben több osztály még nem tudott visszaállni a normál működésre, elsősorban a covid osztályokra fordított kapacitásnak, hanem a szakemberhiánynak tudható be.

Svéd Tamással a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit egészségügy Magyar Orvosi Kamara Svéd Tamás Szeged Televízió Téma járványkezelés pszichiátria
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés