Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 30. 15:04

Demeter Áron: Félreértés, hogy a homoszexualitást lehetne népszerűsíteni

Nem csitul a vihar a homofóbtörvény miatt, Novák Katalin a Szegedi Híradónak a drogfogyasztást népszerűsítő szervezetekhez hasonlította a homoszexualitás témájával foglalkozó civil szervezeteket. Demeter Áron, az Amnesty International Magyarország programvezetője volt Balogh Judit vendége a Témában.

Hirdetés

Novák Katalin szavaira reagálva Demeter Áron elmondta, hogy nem lehet összehasonlítani a drogfogyasztást a homoszexualitással – ráadásul nincs is olyan szervezet Magyarországon, ami a drogozást népszerűsítené az iskolások körében.

A homoszexualitást nem lehet népszerűsíteni, ez egy komoly félreértés.

Az, hogy valaki beszél egy osztályteremben arról, hogy vannak nem heteroszexuális emberek, senkinek sem változik meg a szexuális irányultsága. Az Amnesty International Magyarország programvezetője szerint ez egy gyermekellenes jogszabály, mert az LMBTQ gyerekek és fiatalok a jövőben kevesebb támogatást kaphatnak miatta.

A következő nemzeti konzultációba is bekerült egy erre vonatkozó kérdés, igaz ott már Soros Györggyel is összekötik az ügyet.

Demeter Áron szerint ez egy tudatos kampány a kormány részéről, igyekeznek minden ellenséget egybe gyúrni. Az Amnesty International Magyarország munkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a kormány azzal érvel, hogy a gyermekek szexuális nevelését a szülők kezébe akarja adni, a jogszabályban ez egyáltalán nem szerepel.

A törvény nem a szülők, hanem Kásler Miklós kezébe adja a döntést arról, hogy ki milyen felvilágosító foglalkozást tarthat az iskolákban.

Demeter Áronnal a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amnesty International Magyarország Balogh Judit Demeter Áron homofóbia pedofiltörvény Szeged Televízió Téma homoszexualitás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés