Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. június 29. 06:44

Harmadfokú hőségriadónk van – újra

Délután lesz egy kis díszfelhősödés.

Hirdetés

Amikor ez a néhány mondat születik, akkor huszonegy fokos a levegő. Ez a kellemes hőmérséklet azonban nagyon lassan tovatűnik, egészen harminchét fokig melegszik fel a levegő. A csúcs délután három körül lesz. Ami viszont ennél a csúcsnál is fontosabb, egyúttal megterhelőbb a szervezetnek, az a harmadfokú hőségriadó: a napi középhőmérséklet huszonkilenc fok felett lesz. Zavartalan lesz a napsütés, délután lehet néhány fátyolfelhő az égen, de azok is jellemzően a nap mellett lesznek, nem előtte. A szél dél-délkeletről kezd, de fúj délről és dél-délnyugatról is, közepesen erősen, ám ez a szél is forró lesz, nem nagyon tudunk hűsölni tőle.

A levegőminőséggel most nincs baj.

Az allergiát okozó növények fáradhatatlanul szórják a magvaikat.

Mindig hangsúlyozzuk, de a mai napra különösen igaz, ha teheti, dél körül ne legyen kinn a napon, (ásvány)víz nélkül ne induljon útnak, és az esernyő továbbra is kiválóan alkalmas arra, hogy árnyékoljon vele.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő hőség hőségriadó időjárás kánikula meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés