Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 27. 17:49

Szijjártó Péter szerint a liberális mainstream globális fake news támadást indított Magyarország ellen

Össztűz alatt Orbán Viktor és kormánya a pedofiltörvény homofób szakaszai miatt. A külgazdasági és külügyminiszter rövid idő alatt megtalálta a felelősöket. A nemzetközi botrány pedig közben egyre dagad.

Hirdetés

„Ma már a nemzetközi politikai vitákat a liberális mainstream a lehető legkevésbé a tények talaján vívja meg, egész egyszerűen globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben”

- így reagált Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arra, hogy rengeteg nemzetközi kritika éri a homofóbtörvény miatt. A külügyminiszter szerint hazugság, hogy a jogszabály bárkit is diszkriminálna, azt a kormánypártok a gyermekek védelmében fogadták el.

A törvény többek között tiltja „a homoszexualitás népszerűsítését” az iskolákban, emiatt valószínűleg nem is lehet majd szabadon beszélni a kérdésről és egyes civil szervezeteket ki is tilthatnak az intézményekből.

Az elfogadását olyan mértékű nemzetközi felháborodás övezte, hogy az utolsó uniós csúcson többen felvetették, Magyarországnak ki kellene lépnie az EU-ból.

Sajtóértresülések szerint az Európai Tanács több tagja is jelezte Orbán Viktornak, hogy túl messzire ment.

  • Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök azt mondta Orbánnak: „Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek – ne csinálja ezt.”
  • Mark Rutte, Hollandia konzervatív kormányfője úgy nyilatkozott, a melegellenes törvénnyel Magyarországnak nem lenne keresnivalója az Európai Unióban.
  • Alexander De Croo belga miniszterelnök pedig azt javasolta, ha a magyar kormány kitart a törvény mellett, akkor pénzügyi szankciókat kell bevetni az ország ellen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Tanács Európai Unió homofóbia pedofiltörvény Szijjártó Péter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés