Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két órára szabad volt a házasság Szegeden, mindenkinek – Konrád és Ulan egybe is keltek!
Szegeden 2021. június 25. 21:05

Két órára szabad volt a házasság Szegeden, mindenkinek – Konrád és Ulan egybe is keltek!

Tinderen ismerkedtek meg, a match után nem volt kérdés, hogy szabad akaratukból a szivárvány színei alatt örök hűséget fogadnak egymásnak. Hogy mikor lehet erre törvényesen is esélyük? Konrád szerint talán tíz év múlva. És akkor talán már szélsőségesek nem is zavarnak meg egy ilyen eseményt.

Hirdetés

Kurunczi-Papp Konrád és Zein Ulan örök hűséget fogadtak egymásnak a Széchenyi téren a szökőkútnál. Korábban a kezüket sem merték megfogni az utcán, pláne tömegben, most a ceremónia végén meg is csókolták egymást. Ekkor még nem voltak ott a szélsőséges tüntetők, akik rendezvényt megzavarták, olyannyira, hogy a helyszínen lévő rendőröknek akcióba is kellett lépni.

Szeretni emberi jog! Ők értik, tudják, de vannak, akik nem...

Valószínűleg ezért is kellene beszélni nagyon sok olyan témáról, már kisgyerekeknek is, amiről most nem lehet, mert a Fidesz-kormány egy a kiskorúak védelméről szólónak álcázott homofób törvényt fogadott el, és amely ellen nemcsak Magyarországon háborodtak fel, nemcsak az érintettek, hanem az Európai Unióban is téma volt, olyannyira, hogy több tagállam vezetője is azt javasolta Orbán Viktornak, ki is lehet lépni ám az EU-ból. Téma lett a törvény a labdarúgó Eb-n, Münchenben, mindenki azt akarta, hogy szivárványszínű legyen a stadion a német–magyar-meccsen, de az UEFA becsicskult, és bátorság helyett elbújt a saját „szabályai” mögé. Nem mellesleg ezen a napon egészen véletlenül Magyarországon kis túlzással az utolsó falusi katlant is nemzeti színűre fényfestették.

Szóval lenne mit tenni elfogadás, esélyegyenlőség, megértés és még nagyon sok minden más terén, de térjünk vissza Konrádhoz és Ulanhoz, akiknek a boldogságát sikerült egy kicsit elvenni, magukat bátornak gondoló szélsőségesektől.

Nekik lehet. A melegeknek egyelőre erre semmi esélyük Magyarországon

Konrád és Ulan itt, Szegeden találkozott, pontosabban először a Tinderen. Az alkalmazáson jöttek szembe egymással és miután mindketten match-et nyomtak, nem volt kérdés, hogy találkoznak. Ulan kazak srác, biológiát tanul az egyetemen. Október végén, november elején találkoztak, azóta vannak együtt. Nem nagyon járnak sehova, az utcán a kezüket sem merik megfogni. Konrád aradi, „a szüleim lassan feldolgozzák, hogy meleg vagyok”, mondta. Ulan arról beszélt, otthon a népe sokkal elfogadóbb, mint a magyarok. Bevallotta azt is, a szüleimnek nem mert még coming outolni, a testvére tud arról, hogy meleg. Konrád beszélt arról is, talán tíz év múlva már törvényes keretek között is össze tudnak házasodni. – De most nagyon optimista voltam...

Kimondták, igen!

Mi már nem voltunk akkor ott, amikor a magukat valamiért tévedésből normálisnak gondoló szélsőségesek megzavarták a rendezvényt. Nézzék meg a Szegeder képeit, tudósítását!

Emléklapjuk, szimbolikus házasságlevelük van

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: házasság homofóbia homoszexualitás LMBTQ Szegedi LMBT Közösségért csoport
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés