Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tízszeresére emelték a szegedi fürdőbérletek árát, mégis milliárdos kormányzati támogatást kaptak
Szegeden 2021. június 25. 17:01

Tízszeresére emelték a szegedi fürdőbérletek árát, mégis milliárdos kormányzati támogatást kaptak

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egy külföldi szálloda létesítéséhez kapott nagy összegű, vissza nem térítendő állami támogatást.

Hirdetés

Az Opus Global tájékoztatása alapján a társaság tulajdonában álló Hunguest Hotels Zrt. 1 milliárd 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, hogy abból fejlessze a montenegrói Herceg Novi-ban található Sun Resort szállodát.

A szállodalánc utoljára akkor került be a hírekbe, amikor a vezetőség a szegedi Napfényfürdő éves bérletének árát a tízszeresére növelte.

A lépés komoly felháborodást okozott, ugyanis az uszoda helyi törzsvendégeinek többsége az emelt díjakat nem tudja megfizetni.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalat már korábban is kapott nagy összegű kormányzati segélycsomagot a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjában. A program keretösszegét akkor a kormány a járványhelyzetre való tekintettel jelentősen megnövelte, azonban nem kötötték ki, hogy a forrásból részesülő cégek nem bocsáthatják el a dolgozóikat.

Így fordulhatott elő, hogy a Hunguest 17,7 milliárd forintot kapott, de ennek ellenére is elbocsátott 850 dolgozót a járvány alatt.

A most megítélt 1 milliárd forintos összeget a Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Külpiaci Növekedési Támogatás programjában kapja meg a vállalat.

A mintegy 23 milliárd forint keretösszegű, vissza nem térítendő támogatást Magyarországon bejegyzett kis-, közép- és nagyvállalatok igényelhetik, minimum 280 millió forint, maximum 3 milliárd forint összegben. A támogatást a célországokban tervezett beruházásokra kell fordítani – írja a programról a hivatalos kormányzati oldal.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás áremelés bérlet hotel Hunguest Hotel Forrás Hunguest Hotels jegy külgazdasági és külügyminisztérium Mészáros Lőrinc Napfényfürdő szálloda szállodalánc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés