Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. június 24. 17:13 Forrás: Szeged Televízió

Hann Endre: Orbán Viktor elszámolta magát a pedofiltörvénnyel kapcsolatban

Kis mértékben, de erősödött a Fidesz támogatottsága. Ha most vasárnap lenne a választás akkor a kormánypárt győzne. Arról, hogy ennek mi lehet az oka, Hann Endrével, a Medián ügyvezető igazgatójával beszélgetett Balogh Judit a Témában.

Hirdetés

A közvéleménykutató szerint nem tapasztalható erősödés a Fidesz támogatottságában, csak stabilizálódásról van szó. Sokkal inkább látszik az, hogy az ellenzék egyelőre nem tudta behozni a lemaradását.

Ehhez nagyban hozzájárult az a kormányzati kommunikációs manőver, ami a halálesetek száma helyett az oltási statisztikát helyezte a járványkezelés fókuszába.

Az ellenzék helyzetét az is megnehezíti, hogy minden tekintetben a Fidesz diktálja a napirendet. Olyan témákat dobnak be, amikre az ellenzék csak tiltakozással és kritikával tud reagálni.

A Medián kutatásából az is kiderült, hogy melyik párt táborában mekkora az átlagéletkor. A legidősebb szavazókkal a DK rendelkezik, őket az MSZP és a Fidesz követi. Ezzel szemben a Kétfarkú Kutyapárt esetében mindössze 40 év a támogatók átlagéletkora. A viccpárt a mérések szerint megközelíti a parlamenti küszöböt, azonban gondot okozhat számukra, hogy leginkább csak a városokban rendelkeznek szavazókkal.

Hann Endre a pedofiltörvénnyel kapcsolatban elmondta, szerinte Orbán Viktor elszámolta magát, mert nem vette figyelembe, milyen nagymértékű a homofóbia elutasítása a nyugati országokban.

A nemzetközi megítélésünket tehát rontja az új jogszabály, de azt egyelőre nehéz megmondani, hogy ennek milyen hatása lesz a magyarországi szavazásra. Elmondása szerint ugyanis a magyar társadalomra nem jellemző a homofóbia, így a most elfogadott törvény elbizonytalaníthat egyes csoportokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit előválasztás Hann Endre közvélemény-kutatás Medián Szeged Televízió Téma választás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés