Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Ma este Ajándékkoncerttel indul a Szabadtéri 90. évada: augusztus végéig hat produkció 18 előadása jön a Dóm térre
Művház 2021. június 24. 07:18

Ma este Ajándékkoncerttel indul a Szabadtéri 90. évada: augusztus végéig hat produkció 18 előadása jön a Dóm térre

Képriport
Ma este nemcsak a fanfárok szólalnak meg a Dóm téren, hanem a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangszerei is. Az idén Ajándékkoncerttel indul a Szabadtéri Játékok 90., jubileumi évada. Július 9-étől pedig az Újszegedi Szabadtéri Színpad előadásai is színesítik az évadot.

Hirdetés

Orosz esttel – Glinka, Csajkovszkij és Muszorgszkij – szerzeményeivel érkezik ma este a Dóm térre a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának első előadása, a hagyományos Ajéndékkoncert, amelyet az idén látványos fényfestés is kísér.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar legnagyobb szabású produkcióját egyetlen estén, ingyen nézhetik és hallgathatják meg a szegediek.

Nem maradnak sokáig árván a Dóm téri deszkák, alig több mint egy hét múlva, július 2-án érkezik Andrew Lloyd Webber világhírű rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár.

Ma este Ajándékkoncerttel indul a Szabadtéri idei évada. Nyitóképünkre kattinta megnézheti Szaló Lucának a tegnapi főpróbán készült fotóit

Egész pontosan nem is érkezik, hanem visszatér. A legendás produkciót több mint három és fél évtizeddel ezelőtt, 1986. július 25-én itt mutatta be először a Rockszínház Szikora János rendezésében.

A visszatérő rockoperát a bemutatót követően még négy estén láthatja a közönség.

Július 17-én és 18-án minden idők legismertebb magyar sportolójának, Puskás Ferencnek életét, és az Aranycsapat történetét feldolgozó musical sztárszereposztással érkezik a Dóm térre. A rendező, Szente Vajk olyan népszerű színészeket kért fel a főbb szerepekre, mint Veréb Tamás, Szabó P. Szilveszter, Gubik Petra, Szerednyey Béla, vagy Cseke Péter.

A monumentális előadásban többek között 22 színész, 30 gyerekszínész, 60 táncos és artista is szerepel, a különleges látványt tűzijáték és ledfal is fokozza majd a hatalmas, ezer négyzetméteres színpadon.

Idén – több évi szünet után – visszatér a néptánc a dóm ikertornyai elé. Július 23-án a Magyar Állami Népi Együttes a Szabadtéri Játékokon ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját.

A Tánc-ünnep című est rendező-koreográfusa Mihályi Gábor.

Kétévi kihagyás után július 30-án visszatér Szegedre a népszerű filmvígjáték, az Apáca show színpadi változata. A musical-felújítást összesen három estén láthatja a közönség.

Ötvenhat évvel ezelőtt, 1965-ben szintén a Szegedi Szabadtéri Játékokon tartották Leonard Bernstein West Side story-jának magyarországi ősbemutatóját. Minden idők legtöbb Oscar-díjával, összesen tizenegy aranyszoborral kitüntetett musicalje augusztus 13-án Alföldi Róbert rendezésében tér vissza a Dóm térre, és összesen hat estén szerepel a fesztivál műsorán, amely augusztus 22-én zárul.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a fesztivál másik, különleges atmoszférájú játszóhelyén a Játékszín fergeteges vígjátékával, a Kölcsönlakással indul az évad július 9-én.

Augusztus 24-éig látható lesz még Mozart népszerű vígoperája, a Szöktetés a szerájból, a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében. A Veres1 Színház elhozza a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalt, de eljön a ligetbe önálló estjével a Dumaszínház humoristája, Kiss Ádám, valamint folytatódik a népszerű Moliére-sorozat is. 

A Scapin furfangjai című produkciót Herczeg T. Tamás állítja színpadra és mások mellett a magyar színházművészet egyik meghatározó alakja, Koltai Róbert is főszerepet kap benne.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es programja

Dóm tér

Június 24.:
Ajándékkoncert

Július 3., 4., 5., 10., 11.:
Jézus Krisztus Szupersztár – rockopera

Július 17., 18.:
Puskás, a musical – musical

Július 23.:
Tánc-ünnep – néptánc

Július 30., 31., augusztus 1.:
Apáca Show – musical

2020. augusztus 13., 14., 15., 20., 21., 22.:
West Side Story – musical

Újszegedi Szabadtéri Színpad

Július 9., 10.:
Kölcsönlakás – vígjáték

Július 23., 24.:
Szöktetés a Szöktetés a szerájból – vígopera

Augusztus 6., 7.:
Scapin furfangjai – vígjáték

Augusztus 19., 20.:
Nők az idegösszeomlás szélén – musical

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ajándékkoncert Dóm tér Szegedi Szabadtéri Játékok színház
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés