Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kulturális bizottság: újraindult a kulturális pezsgés; elbúcsúztak Roboz Istvántól
Szegeden 2021. június 23. 17:11

Kulturális bizottság: újraindult a kulturális pezsgés; elbúcsúztak Roboz Istvántól

Nagy egyetértés uralkodott a kulturális bizottság szerdai kora délutáni ülésén, ahol elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult Roboz Istvánt, a szegedi közművelődés egyik mindenesét.

Hirdetés

Nem kapott többséget Szeged város ösztöndíjai szóló önkormányzati rendelet kapcsán az a Tápai Péter benyújtotta módosító indítvány, hogy annak havi összegét emeljék fel a mindenkori minimálbér tizenöt százalékára, vagyis jelen állás szerint 25 ezer 200 forintra.

A bizottsági tagok többsége azért nem támogatta az ellenzéki javaslatot, mert egyfelől nemrég emelték 10 ezerről 20 ezer forintra az ösztöndíj havi összegét. Legalább ilyen nyomós érv volt, hogy a további emelés esetén kevesebb ösztöndíj volna kiosztható, mert az önkormányzat meghatározott összeget különített el ilyen célra, amely tovább nem növelhető.

Szinte vita nélkül javasolta a bizottság a pénteki közgyűlésnek megtárgyalásra az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásáról szólót a közgyűlés második félévi munkatervét, valamint a városi költségvetés módosítását tartalmazó napirendi pontokat.

Kozma József, a bizottság elnöke örömének adott hangot, hogy a lecsengő világjárvány után kezd visszatérni Szegedre az a szellemi és kulturális pezsgés, amely mindig is jellemezte a várost. Örömének adott hangot, hogy egyre több rendezvény tartanak város szerte. Ezek sorából kiemelkedik a csütörtökön nyíló Szegedi Szabadtéri Játékok, amely tavaly kényszerű okok miatt teljes egészében elmaradt.

A bizottsági ülésre meghívták a nemrég nyugdíjba vonult Roboz Istvánt, az önkormányzat közművelődési területen három évtizeden át dolgozó munkatársát, akitől a bizottság tagjai, kiegészülve Kiss Ernővel és Hekáné Szondi Ildikóval közösen búcsúztak.

Dombi Sándor Gábor köszönti Roboz Istvánt (fotók: Szabó Luca)

A laudációt Dombi Sándor Gábor, a bizottság külső tagja mondta, és ugyancsak ő adta át a bizottsági tagok közös ajándékát.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hekáné Szondi Ildikó Kozma József Roboz István Szegedi Szabadtéri Játékok Tápai Péter Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés